seo-assets

PUMA GESCHIEDENIS

PUMA is een Duitse producent van sportartikelen zoals kleding, schoenen en accessoires. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herzogenaurach in Beieren. In 1948 is het opgericht door Rudolf Dassler. Rudolf kreeg ruyzie met zijn broer Adolf. Zij runde samen vanaf de jaren twintig tot net na de Tweede Wereldoorlog de Gebruder Dassler Sportschuhfabrik. DOor de ruzie richtte Rudolf PUMA AG op, terwijl zijn broer de Gebruder Dassler Sportschuhfabrik omdoopte tot adidas. Allebei de bedrijven zijn nog steedsin Herzogenaurach gevestigd. Sinds 2007 is PUMA onderdeel van het Franse conglomeraat PPR. In 2004 had PUMA een omzet van ongeveer 1,5 miljard euro en werkte er 3.910 medewerkers bij PUMA. In 2016 werkte meer dan 10.000 mensen bij PUMA en verkoopt het producten in meer dan 120 landen.

PUMA PRODUCTEN

PUMA is producent van verschillende producten voor verschillende sporten. Zo maken ze producten voor voetbal, hardlopen, training, fitness, golf, motorsport en lifestyle. In de webshop van INTERSPORT kun je terecht voor voetbal, fitness en hardloopschoenen, voetbal-, hardloop, fitness en casualkleding, accessoires en nog veel meer. Als je op werkdagen voor 20:00 uur besteld dan ontvang je de volgende dag je bestelling. Ook in de winkels van INTERSPORT kun je terecht voor een grote collectie PUMA artikelen.

PUMA SPONSORING

PUMA sponsort verschillende topsporters, lifestyle personen en zangers. De bekendste is wellicht wel de snelste man op aarde: Usain Bolt. In het verleden hebben ze ook de topvoetballers Cruijff, Maradona, Pele, Frazier, Becker, Christie en al van andere topspelers gesponsord. Vooral op de Olympische Spelen in de jaren 60 benaderden ze beroemde sporters. Vrijwel iedere sporter van naam kreeg gratis PUMA kleding aangeboden om te dragen tijdens hun wedstrijden. Aan het einde van de 20ste eeuw trok PUMA de aandacht door een mouwloos voetbaltenue te ontwerpen voor Kameroen dat deelnam aan het WK. De FIFA keurde echter het officiele wedstrijdtenue af.

Op dit moment sponsoren ze Sergio Aguero, Antoine Griezmann, Marco Verratti, Yaya Toure, Olivier Giroud, Gianluigi Buffon en Marco Reus. Verder sponsoren ze ook twee voetbaclubs: Arsenal FC en Borussia Dortmund en de nationale teams van Italie, Zwitserland, Oostenrijk, Ivoorkust, Ghana en Uruguay. Verder heeft PUMA Rihanna en Kylie Jenner onder contract.