seo-assets

SKIHELM

Koop een skihelm voor heren, dames en kinderen online bij INTERSPORT. Wij verkopen skihelmen van vele verschillende merken zoals Sinner, Salomon, Bollé en Giro. Dit zijn bekende merken binnen wintersport. Een skihelm draagt bij aan jouw veiligheid op de piste. Naast dat de skihelm je natuurlijk beschermt tegen hoofdletsel en blessures, houdt deze je hoofd ook nog eens heerlijk warm. In sommige skigebieden is het voor kinderen zelfs verplicht om een skihelm te dragen.

Skihelm verplicht

In geen enkel land is het dragen van een skihelm verplicht voor volwassenen. Voor kinderen is het in veel landen wel verplicht. In bijna heel Oostenrijk is het verplicht voor kinderen tot 15 jaar om een skihelm te dragen. In Italië is een helmplicht voor kinderen onder de 14 jaar en in Polen geldt een helmplicht voor kinderen onder de 16 jaar.

In Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Tsjechië, Canada en Amerika is geen helmplicht.

Bovenstaande regels gelden per september 2021. Kijk zelf ook voordat je vertrekt of inmiddels de regels zijn gewijzigd.

Skihelm voor heren

Intersport heeft eigentijdse skihelmen voor heren. Ondanks dat het voor volwassenen niet verplicht is, is het wel verstandig om een skihelm te dragen. De helm houdt je hoofd warm en een skihelm is een goede keuze om hoofdletsel te voorkomen bij een botsing of val op de piste. Onze medewerkers in de winkel helpen je graag bij het kiezen van de juiste skihelm.

Skihelm voor dames

Ook voor dames vind je bij Intersport skihelmen. Naast dat een skihelm bescherming biedt tegen hoofdletsel, zit een skihelm steeds comfortabeler. De zachte voering houd je hoofd lekker warm. Zeker als het sneeuwt is een skihelm heerlijk. Een muts wordt nat en dan kun je het koud krijgen. Met een helm valt de sneeuw eraf en blijft je hoofd en oren lekker warm. De skihelmen zijn tijdloos en neutraal zodat ze bij elke outfit passen. In de webshop vind je ook skikleding, skischoenen en ski’s. Zo ben jij weer klaar voor het nieuwe wintersportseizoen!

Skihelm voor kinderen

Je wil natuurlijk dat jouw kinderen veilig de berg af gaan, daarom is een skihelm voor jongens en meisjes essentieël. In Oostenrijk, Italie en Polen is het zelfs verplicht. In Oostenrijk moeten alle kinderen tot en met 15 jaar een skihelm dragen in de volgende gebieden: Salzburg, Steiermark, Karinthië, Niederösterreich, Oberösterreich, Wenen en Burgenland. In Italë geldt deze verplichting voor het gehele land voor kinderen tot en met 14 jaar. In Polen is er een skihelmplicht voor kinderen tot 16 jaar. In de overige Alpenlanden wordt het dragen van een skihelm gestimuleerd en kan het in de les bijvoorbeeld alsnog verplicht zijn. Bij Intersport hebben we een mooi assortiment kinderskihelmen van bijvoorbeeld Sinner en Salomon waarmee je de jeugd veilig en warm de piste af kunt laten gaan.

Skihelm keuze

Weet jij waar je op moet letten als je een nieuwe skihelm koopt? Stel jezelf voordat je een skihelm aanschaft een aantal vragen zoals of je een bepaalde kleur zoekt, wil je met of zonder vizier, wat wil je eraan uitgeven, heb je een voorkeur voor merk etc.? Belangrijkste is dat de skihelm goed strak zit. Als een skihelm speling heeft rond je hoofd dan zit die niet fijn en is de kans groot dat je toch een koud hoofd krijgt. Ga naar één van onze wintersport specialisten voor jouw perfecte helm. Onze medewerkers kunnen jou goed helpen en eventueel ook met een skibril.

Bestel jouw skihelm online

Ben je op zoek naar de juiste skihelm? Bekijk onze skihelmen in de webshop van Intersport. De skihelmen kan je met elkaar vergelijken en als je de juiste hebt gevonden plaats je deze in jouw winkelmandje. Binnen een paar dagen is de skihelm bij jou thuis. Een skihelm is altijd heel goed te combineren met de juiste skibril of goggle.