seo-assets

NIKWAX GESCHIEDENIS

In 1977 verlangde Nick Brown naar droge voeten dat betekende een omwenteling op het gebied van het impregneren van schoeisel. Het product dat die ontwikkelde werd een niet zachtmakende impregneerwax voor leren laarzen - zo effectief dat het de basis werd van een hele reek verzorgende producten onder de merknaam Nikwax.

Van 1977 tot op heden biedt Nikwax een reeks van Waterproofing producten aan wereldwijd. Zij leveren aan klanten in verschillende marktsectoren zoals lifestyle, outdooractiviteiten en veldsporten (oa. voetbal, hockey).

Nick Brown groeide op in Kent en ontdekte op tienjarige leeftijd met zijn vader het plezier van trektochten. Hij ging ieder jaar naar Schotland om te wandelen. Hij was ontevreden over de beschikbare impregneermiddelen ontwikkelde hij zijn eigen recept voor het beschermen van zijn wandelschoenen. Nick's wax (vandaar Nikwax) was het begin van een opmerkelijke succesverhaal.

NIKWAX PRODUCTEN

Nikwax is eenvoudig en veilig te gebruiken. Nikwax gebruikt geen drijfgassen, is eenvoudig afbreekbaar, niet getest op dieren en het is milieuvriendelijk. Nikwax werkt zelfs op kleding die niet in de droogtommel mogen. Het verlengt de levendsduur van je uitrusting en houdt je warm en droog in regenweer. In onze webshop zijn verschillende soorten Nikwax producten verkrijgbaar. Zo hebben we spray voor suede, softshells, waterproof maken en een BaseFresh conditioner die ervoor zorgt dat geurtjes gemakkelijk uit technisch ondergoed wordt verdreven.