seo-assets

Trail schoenen

Trail schoenen zijn de basis van je trialrun outfit. Deze stevige hardloopschoenen bieden je voeten en enkels de stabiliteit die je nodig hebt tijdens je trailrun. Je loopt namelijk niet over verharde wegen maar over ongelijke ondergronden. De meeste trail schoenen hebben een grof profiel waardoor je grip behoudt wanneer het wat drassiger wordt. Loop je vaak in de regen of door het hoge natte gras? Kies dan voor een trail schoen met waterafstotend Gore Tex bovenwerk. Wanneer je liever op een ademende trail schoen loopt, kies je voor een mesh bovenwerk.

Merken trail schoenen

Bij INTERSPORT shop je eenvoudig en snel de juiste trail schoenen. Je hebt onder andere de keus uit ASICS, New Balance en Salomon. De trail schoenen van New Balance en Salomon kun je ook gebruiken als lichtgewicht wandelschoen. Dan profiteer je van de grip en stevigheid van een wandelschoen en het lichte gewicht en comfort van een hardloopschoen.

Trailrun kleding en de mooiste routes om je trail schoenen te testen

Wanneer je de juiste trail schoenen hebt gekozen heb je ook nog de juiste trailrun kleding nodig. Deze hardloopkleding is gemaakt van lichtgewicht en sneldrogend materiaal waardoor je jouw intensieve trailrun zonder zorgen af kunt maken. Trailrunnen kun je vanuit huis doen maar je kunt ook eerst de auto pakken om naar een nieuw en onbekend natuurgebied te gaan. Trek je trail schoenen aan en stap in de auto naar een van de negen trailroutes die Natuurmonumenten op een rijtje heeft gezet. Onderga je liever een trailrun in de bergen? Lees dan eens hoe onze bloggers het trailrunnen in Zell am See-Kaprun hebben ervaren.