seo-assets

Babolat

Babolat is een Frans familiemerk dat al sinds 1875 actief is op de racketmarkt en is de eerste specialist op het gebied van racketsporten. Babolat specialiseert zich in producten voor de tennis-, badminton- en padelmarkt.

Babolat begint aanvankelijk met het maken van snaren voor zowel badminton- als tennisrackets. Deze rackets werden de eerste jaren van natuurlijke darmen gemaakt, maar in 1925 komt daar een verandering in. Vanaf dat jaar komen er VS-snaren, een natuurlijke en revolutionaire snaar, en vanaf 1955 ook synthetische snaren.

Al vanaf het begin is Babolat een marktleider op het gebied van snaren. Als zij vanaf 1960 ook beginnen met het maken van andere producten, wordt Babolat in de decennia daarna ook marktleider op het gebied van frames, snaren, schoenen, ballen, grips, accessoires en tassen.

Babolat staat bekend als een innovatief merk. Telkens weer wordt er aan al hun producten gewerkt om zo nog meer spelers tevreden te stellen. Hierdoor is Babolat al jaren het favoriete merk van verschillende kampioenen uit de badminton-, tennis- en padelwereld.

Babolat tennis

In 1994 begon Babolat, naast het produceren van snaren en racketaccessoires, ook met het produceren van tennisrackets en andere tennisproducten. Het eerste racket dat Babolat maakte, was de Pure Drive. Daarna volgde ook de Pure Aero en Pure Strike. Deze drie rackets vormen nu de basis van het tennisracketassortiment bij Babolat.

De Pure Drive focust zich op power, zonder dat je te veel jouw gevoel verliest. De Pure Aero focust zich op meer controle en gevoel, waardoor hij onder andere perfect is voor tennissers die met veel spin (willen) spelen. De Pure Strike rackets focussen zich op een sterke controle en veel gevoel en is geschikt voor agressief, hard slagende speler.

In het verleden hebben er verschillende toptennissers met een tennisracket of snaren van Babolat gespeeld, denk bijvoorbeeld aan Björn Borg en Carlos Moya. Tegenwoordig vind je een Babolat racket ook nog bij veel verschillende toptennissers in de handen. Zo speelt Rafael Nadal met de Pure Aero, Dominic Thiem met de Pure Strike en Garbiñe Muguruza met de Pure Drive.