seo-assets

TENNISRACKET

Het juiste tennisracket vind je natuurlijk bij Intersport. Naast de juiste tennisschoenen en comfortabele tenniskleding is het juiste tennisracket voor jou als tennisser het belangrijkste.  Bij het aanschaffen van een tennisracket moet je met een aantal dingen rekening houden. Hierbij kun je onder andere denken aan de grootte van het blad, het balanspunt, het speelgewicht, het materiaal en de lengte van het racket. Met een grote blad heb je een grotere sweetspot waardoor je de bal beter kunt raken en ook vaak harder kunt slaan. Met een kleiner blad kun je meer precisie aan jouw slag meegeven en de bal beter plaatsen. Het wordt dan wel wat moeilijker op de tennisbal goed te raken met je tennisracket. Aan de hand van jouw spel en niveau kun jij bepalen of je op zoek bent naar tennisracket met een groot of een kleiner blad.

Met een zwaarder tennisracket kun je makkelijker harde ballen slaan terwijl je met een lichter tennisracket wendbaarder en flexibeler bent.

HET JUISTE TENNISRACKET KIEZEN

Nu je weet wat de gevolgen zijn van de verschillende eigenschappen van het tennisracket kun je het tennisracket gaan zoeken wat het beste bij jouw speelstijl en eisen past. INTERSPORT verkoopt onder andere tennisracket van Babolat, Head, Prince, Wilson en TECNOPRO.

JUNIOR TENNISRACKETS

Kinderen spelen met kleine tennisracket dan volwassen. Bij junior tennisrackets zijn er ook verschillende lengtematen terwijl dit bij de versies voor volwassenen niet het geval is. Welke maat jouw zoon of dochter nodig heeft is makkelijk te bepalen om een tennisracket vast te houden en deze strak langs het lichaam te laten hangen. Komt het einde van het racket bij de knokkel van je enkel? Dan heb je precies de juiste lengte te pakken.