seo-assets

DERBYSTAR

Derbystar ballen zijn de meest gebruikte ballen is zowel de topsport als de amateursport. Al in de jaren '70 was Derbystar toonaangevend op het gebied van topkwaliteit sportballen. Zo was DERBYSTAR het eerste merk dat de overgang aandurfde van leren naar kunststof ballen.

Sinds 2005 werkt Derbystar alleen nog maar met Fair Trade partners. Sinds een aantal jaar is Derbystar zicht aan het ontwikkelen op het gebied van sportkleding en sportaccessoires.

DERBYSTAR EN COMPETITIES

Volgens veel profcoaches en topspelers is het de beste bal ter wereld. Derbystar. De officiele wedstrijdbal van de Eredivisie, Jupiler League, Tweede en Derde Divisie. Bovendien marktleider in amateurvoetbal. Sinds 1963 wordt elke voetbal met zorg gemaakt. 32 vlakken worden door 18 meter draad en 720 dubbele steken met de hand samengevoegd. In de synthetische buitenlaag wordt een latex binnenbal opgeblazen. Samen vormt dit het recept voor een voetbal met perfecte vluchteigenschappen en optimaal stuitervermogen. Een bal die precies doet wat je wilt.

De stabiele vluchteigenschappen van de Derbystar bal worden gevormd door de combinatie van een aantal factoren, waaronder 32 handgestikte panels, 100% PU-materiaal, een perfecte ronde binnenbal en het juiste contragewicht.