seo-assets

CROSSFIT GESCHIEDENIS

CrossFit komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het is bedacht door voormalig gymnast Greg Glassman en in 2000 officieel geregistreerd als fitnessvorm in Santa Cruz, Californie. Waren er in 2005 €˜slechts' achttien CrossFit-boxen wereldwijd, in dik tien jaar tijd is dat aantal explosief gegroeid naar meer dan 13.000 (!). Nederland kent momenteel ruim 150 CrossFit-boxen.

Je kunt er haast niet meer omheen. CrossFit-boxen schieten als paddenstoelen uit de grond. De grote populariteit verbaast Alexander niet. €˜Heel veel mensen zoeken iets anders dan de reguliere fitness. Een sportvorm waarbij je niet in je eentje in een sportschool staat, omringd door spiegels, maar waarin je meer begeleiding en uitdaging vindt. Maar hoe is het in no-time zo populair geworden? De tijd dat mensen puur voor esthetiek gingen, is voorbij. Een groeiende groep sporters wil meer en dat kan met CrossFit. Je combineert gewichtheffen, atletiek en gymnastiek.

WAT IS CROSSFIT?

Je wordt dus fit, op alle vlakken. Het grote verschil tussen fitness en CrossFit zie je al terug in de oorsprong van de sporten. Waar fitness afstamt van bodybuilden, is CrossFit ontstaan in een tijd dat je fit moet zijn om te functioneren in de huidige prestatiegerichte maatschappij. Zag je vroeger alleen atleten op het sportveld, nu vind je ze ook naast je op kantoor of op straat. Het begon met personal training en is via CrossFit langzaam uitgegroeid tot een groepssport waarbij je alles uit jezelf haalt. Wie denkt dat CrossFit te zwaar is, think again! Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. Tijdens een les krijgt iedereen weliswaar dezelfde oefeningen, maar hoe snel jij die uitvoert en hoe zwaar je gewichten zijn bepaal je helemaal zelf. Zo heb je dus het plezier van samen sporten, maar bepaal je jouw eigen doel. Dit alles onder goede begeleiding van een coach, tot voedingstips aan toe. Op zoek naar meer info over CrossFit? Check onze CrossFit workout pagina.

WAT BEREIK JE?

Je ziet het vanzelf aan vrienden die aan CrossFit doen: ze boeken heel snel progressie. Ze raken fit, gespierd en zich meer bewust van hun gezondheid. Het grote geheim hierachter? Dat je met CrossFit álles traint en op een heel hoge intensiteit. Maar dan ook echt álles. Je bouwt aan je kracht, snelheid, lenigheid, balans, conditie. Eigenlijk word je getraind tot een overall atleet. Niet voor niets wordt CrossFit steeds vaker een lifestyle genoemd in plaats van een sport. De meeste CrossFit-trainers denken ook mee over de juiste voeding, zodat jij op alle vlakken het fitst bent.