seo-assets

MONDKAPJES KOPEN

Op zoek naar een mondkapje? Dan ben je bij INTERSPORT aan het juiste adres. Wie bieden een collectie mondkapjes voor dames, heren en kids. Onze herbruikbare mondkapjes zijn geschikt voor gebruik tijdens het sporten, maar kunnen ook gedragen worden in het dagelijkse leven, in het openbaar vervoer of tijdens het winkelen.

De beste service en advies ontvang je bij INTERSPORT. Laat je adviseren door onze gespecialiseerde medewerkers, want zij weten alles over de beste mondkapjes voor tijdens het sporten en daarbuiten en kunnen jou daarom voorzien van perfect advies. Tevens kun je onze mondkapjes eenvoudig en snel kopen in onze webshop.

Hoe draag je een mondkapje?

Het dragen van een mondkapje lijkt simpel, echter zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het op- en afzetten van de kap. Zo moet je je handen altijd goed wassen voordat je het mondkapje opzet en is het belangrijk om de touwtjes of elastieken van je mondkapje te gebruiken en de binnenkant van het kapje niet aan te raken. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het kapje goed aansluit op je gezicht zodat je neus en mond optimaal worden bedekt.

Niet-medische en medische mondkapjes

Er bestaan over het algemeen twee soorten mondkapjes: de medische mondkapjes en de niet-medische mondkapjes. Het verschil tussen deze mondmaskers zit hem vooral in de functie. Medische mondkapjes worden vooral in de zorg gebruikt. Deze kapjes hebben als belangrijkste functie dat ze de drager beschermen, terwijl andere mondkapjes het tegenovergestelde doen. Niet-medische mondkapjes bieden vooral bescherming aan mensen in de nabije omgeving van de drager. Een niet-medisch mondkapje zorgt er voor dat het risico dat druppels uit de neus en mond worden verspreid richting anderen wordt verkleind. In Nederland zijn medische mondkapjes niet verplicht, waardoor wij in onze webshop alleen maar niet-medische mondkapjes aanbieden.

Voor- en nadelen mondkapjes

Het dragen van een mondkapje brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Wat zijn de voordelen van een mondkapje? Niet-medische mondmaskers draag je niet alleen ter bescherming van jezelf, maar ook ter bescherming van de mensen om je heen. Hierbij verklein je de kans dat virussen en bacteriƫn worden verspreid. Echter heeft het dragen van een mondkapje ook nadelen. Je raakt zowel je gezicht als je mondkapje vaker aan, mensen kunnen maatregelen als afstand houden en handen wassen minder serieus nemen en in sommige gevallen kan een kapje te dun zijn, waardoor het niet volledig afgesloten is aan de zijkant.

Welke mondkapjes kun je dragen met sporten?

Bij INTERSPORT verkopen wij niet-medische mondkapjes. Deze herbruikbare mondkapjes zijn prima geschikt voor gebruik tijdens het sporten. De meeste mondkapjes die wij verkopen bestaan uit verschillende lagen. Vaak is de binnenste voeringlaag antimicrobieel/antibacterieel om te voorkomen dat vuiligheid wordt verspreid. Het dient ter bescherming van druppeltjes en andere luchtdeeltjes. De bovenste laag is meestal waterafstotend, stofdicht en ademend. Dankzij het rekbare materiaal is de mondkap comfortabel om te dragen en dankzij de zachte banden wordt er geen ongemakkelijke druk uitgeoefend op de oren. De mondkapjes zijn gemaakt voor gebruik in team- en individuele sporten, maar zijn ook zeker geschikt voor gebruik in het openbaar. Denk daarbij aan het openbaar vervoer, winkelen en het dagelijkse leven. De mondkapjes zijn wasbaar, waardoor je ze na iedere wasbeurt weer kunt hergebruiken. Wij bieden mondkapjes aan in diverse maten. Zo is er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen genoeg keuze.

Welke merken mondkapjes?

De mondkapjes die wij verkopen beschermen je tegen bacteriƫn van buitenaf. De mondkapjes kun je los bestellen. Sommige worden verpakt per drie, zodat je er gelijk genoeg in huis hebt. Mocht een mondkapje kapot gaan of niet meer bruikbaar zijn, dan kun je eenvoudig nieuwe bestellen in onze webshop. Wij verkopen mondkapjes van de merken adidas, Reebok, McDavid en Sinner.