seo-assets

BASKETBALSCHOENEN

In onze webshop kun je basketbalschoenen kopen van adidas en Nike. De bekendste basketbalschoenen zijn waarschijnlijk de Nike Air Jordan. Michael Jordan speelde jaren bij de Chicago Bulls en won verschillende titels.

BASKETBAL

In 1891 werd basketbal een wedstrijdsport. James Naismith uit Springfield, Massachusetts (Verenigde Staten) was de uitvinder van deze sport. Van oorsprong is het een Amerikaanse mannensport. Basketbal wordt tegenwoordig op elk continent beoefend door zowel mannen als vrouwen. Basketbal wordt gespeeld tussen twee teams van 5 spelers. Er zijn 7 wisselspelers aanwezig. bij basketbal moet je de bal door de ijzeren ring werpen. De tegenpartij probeert uiteraard te verhinderen dat de bal door de ijzeren ring gaat. De basket waar de bal doorheen moet heeft een doorsnede van 45 cm en hangt op een hoogte 3,048 meter bevestigd aan een backboard en is voorzien van een net. Elke korte zijde van het speelveld heeft een basket met backboard.

BASKETBAL BOND

Basketbal wordt zowel binnen als buiten (het zogenaamde streetbasketball of streetball) beoefend. Binnen is de ondergrond doorgaans van hardhout of kunststof en buiten wordt meestal op asfalt gespeeld. De internationale basketbalbond is de FIBA. Alle internationale basketbalwedstrijden worden volgens de officiele regels van de FIBA gespeeld. Het Amerikaanse NBA heeft echter een grote invloed en neemt vaak het voortouw in spelregelwijzigingen. Deze worden later door de FIBA meestal overgenomen.

BASKETBAL SPEL

Een team moet binnen 24 seconden een scoringspoging ondernemen. Dat wil zeggen dat de bal binnen een bepaalde tijd de basket moet raken. De schotklok, die de duur van een aanval beperkt, is ingesteld om tegemoet te komen aan de snelheid en daarmee aan de aantrekkelijkheid van het basketbalspel. Tijdens het basketbalspel kun je 1, 2 of 3 punten scoren. Een punt krijgt een team als die een vrije worp krijgt. Twee punten krijgt een team als ze scoren binnen de driepunten basketlijn en 3 punten krijgt een team als ze de bal in de basket gooien als ze buiten de driepuntenlijn staan.