seo-assets

Welke skihandschoenen?

Bij het skiën heb je goede handschoenen nodig. Een handschoen moet waterdicht zijn. Je moet geen dunne fleece handschoenen dragen, want als je valt, zijn je handen nat en krijg je koude vingers. Skiën met natte en koude handen kan de pret op de piste enorm bederven. Daarnaast kan je bij een ijzige piste lelijk terecht komen en daarbij je handen openhalen wanneer je geen handschoenen draagt. Wij adviseren je dan ook altijd skihandschoenen te dragen wanneer je op wintersport gaat

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van skihandschoenen

Dikke handschoenen die water- en winddicht zijn dus erg belangrijk. Goretex handschoenen zijn altijd wind- en waterdicht en zijn gemaakt van ademend materiaal. Een basishandschoen heeft een minder goede coating dan een duurdere handschoen. De coating zorgt ervoor dat de handschoen water- en winddicht is. Bij de duurdere handschoenen is het materiaal aan de binnenkant van veel dikker materiaal. Het dikke materiaal zorgt ervoor dat je handen warm blijven en je de ski’s goed kunt dragen. Ski’s hebben scherpe kanten aan de zijkant. Als je handschoenen hebt met dik materiaal voel je de scherpe kanten niet aan je handen en slijten de handschoenen minder snel, waardoor ze langer meegaan.

Welke maat skihandschoenen heb ik nodig?

Skihandschoenen zijn er in verschillende maten verkrijgbaar. Zo zijn ze in de maten 4,5 tot en met maat 11 verkrijgbaar. Wat voor maat heb jij nodig? Bij de meeste van onze skihandschoenen hebben we een maattabel welke maat goed is voor jouw handen. We hebben niet alleen de maten, maar ook de methode hoe je je ski handschoen maat opmeet.

Skihandschoenen voor dames en heren

Ga jij op wintersport? Dan zijn skihandschoenen een must have. Dames- en heren skihandschoenen houden je vingers warm als jij heerlijk de piste af gaat. Ze zijn niet alleen warm, maar de skihandschoenen zorgen er ook voor dat je handen beschermd zijn. Zeker als je valt op een stuk ijs is het fijn dat je skihandschoenen aanhebt. In onze webshop en in de winkels van onze Wintersport Specialisten vind je een groot aantal dames skihandschoenen van de merken McKINLEY, Reusch , Barts en Sinner.

Skihandschoenen voor kinderen

Voor kinderen zijn skihandschoenen erg belangrijk. Ze moeten er goed mee kunnen skiën, maar bovenal ook erg warm zitten. Een jongen of meisje die koude handen heeft, voelt zich niet prettig tijdens het skiën. Zorg daarom voor goede skihandschoenen voor een jongen of meisje. Voor kinderen, en wellicht ook voor jezelf ook, zijn skiwanten vaak warmer dan skihandschoenen. De vingers zitten dan bij elkaar en blijven daardoor warmer. Bij alle skihandschoenen en skiwanten voor jongens en meisjes is het belangrijk om te letten op de waterdichtheid en de winddichtheid. Niets is vervelender om natte skihandschoenen of skiwanten te krijgen tijdens het skiën. In onze webshop hebben we skihandschoenen voor kinderen van de merken Barts, McKINLEY , Reusch en Sinner. Ben je op zoek naar persoonlijk advies voor skihandschoenen of skiwanten? Ga dan naar één van onze wintersportspecialisten. Onze medewerkers in die winkels weten alles over wintersport en kunnen je heel goed voorlichten over wat de beste skihandschoenen en skiwanten voor jongens en meisjes zijn.