seo-assets

VOLLEYBAL GESCHIEDENIS

Uit zeer oude tekeningen blijkt dat volleybal al gespeeld werd in de 16e eeuw. Het lijkt er verdacht veel op dat dat volleybal was, maar officieel geldt de Amerikaan William G. Morgan als de bedenker van het volleybal. Hij was een sportleider en gaf les aan een aantal oudere zakenmannen. Basketbal bestond toen al een aantal jaren, maar dat vond die niks voor de zakenmannen. Hij bedacht daarom een ander soort spel in 1895. Hij verzamelde bestaande spelregels van verschillende sporten en die regels bij elkaar werden volleybal. Je moest de bal over een net slaan en dat was een volley. De YMCA zag wel wat in dit spel en ging het verder ontwikkelen. Er kwamen echter wel een aantal wijzigingen.

VOLLEYBAL SPELREGELS

Volleybal wordt gespeeld op twe gelijke helften en die helften worden gescheiden door een net dat hoog hangt. Het is een balsport die binnen in een zaal wordt gespeeld. Een afgeleide daarvan is beach volleybal dat op het strand wordt gespeeld en ook een Olympische sport is net zoals volleyabal. Elk team bestaat ui 6 personen en die staan allemaal op hun eigen helft. Door te slaan of te tikken tegen de bal proberen ze de bal naar de andere kant van het net te krijgen. Een poging waarbij de bal op de helft van de tegenstander de grond raakt of een tegenstander raakt de bal en daarna raakt de bal de grond is een punt voor het andere team. Het team dat het eerst 25 puntne behaald wint de set. Een wedstrijd bestaat uit 3 sets en dus wie het eerst 3 sets wint, wint de wedstrijd. Als het 2-2 staat in set, wordt een beslissende set tot 15 punten gespeeld. Een speler mag een bal niet twee keer raken, dan is het een punt voor de tegenstander.

VOLLEYBAL PRODUCTEN

Bij INTERSPORT in de webshop kun je terecht voor al jouw volleybal gear. Wij hebben in onze volleybal collectie volleybal schoenen en kniebeschermers. Kniebeschermers zijn erg belangrijk zeker voor diegene die altijd de bal proberen op te vangen als de bal over het net wordt gespeeld door de tegenstander.