seo-assets

SQUASH RACKETS

In de webshop van INTERSPORT kunt je terecht voor verschillende squashrackets. In onze webshop verkopen we Dunlop squashrackets varierend van ‚€ 50,- tot ‚€ 120,-. Rackets zijn gemaakt van verschillende maten en uitvoeringen. Ook kun je bij ons terecht voor verschillende squash ballen en een squash bril.

SQUASH GESCHIEDENIS

Er is niet eenduidig verhaal over het ontstaan van squash. De meest gehoorde versie is dat squash zou zijn ontstaan op de Harrow school zo rond 1830. De Harrow school is een kostschool die een zeer belangrijke rol speelde in de verdere ontwikkeling. Door de kolonisatie van landen zoals Egypte en India werd squash over de wereld verspreid. Op dit moment zijn sterke squash landen Engeland en Australie.

SQUASH SPELREGELS

Squash wordt gespeeld door 2 personen tegen elkaar. Het wordt in een totaal afgesloten ruimte gespeeld. Het wordt altijd indoor gespeeld op een vloeroppervlakte van 6,40 bij 9,75 meter. De spelers staan naast elkaar en de muren mag de squash speler gebruiken. De speler moet de bal tegen de wand tegenover slaan en daarna mag de bal 1x de grond raken. De muren en de achtermuren zijn hard en de achtermuur waar de spelers met hun rug naartoe staan is meestal van glas gemaakt.