seo-assets

Hardloopsokken

Als hardloper wil je het beste uit elke loop halen. De meeste lopers weten dat de juiste hardloopschoenen hierin een belangrijke rol spelen. Echter blijft het belang van goede Hardloopsokken vaak wat onderbelicht. Veel mensen dragen simpele sportsokken of zelfs casual sokken tijdens het hardlopen. Dit is niet verstandig!

Waarom zijn hardloopsokken belangrijk?

Als er iets is wat je wil voorkomen tijdens het hardlopen zijn het blaren en irritaties. Het rennen met verkeerde sokken leidt vaak tot irritaties en blaren. Dit is te voorkomen door goede hardloopsokken te dragen. De speciale materialen in de sokken transporteren zweet weg van je huid waardoor je voeten droog en comfortabel blijven en de kans op blaren drastisch afneemt.

De anatomisch gevormde linker- en rechter hardloopsokken hebben platte naden en vormen zich perfect naar de voet. De bal en hak van de voet worden beschermd door een extra verdikking wat zorgt voor een verbeterde schokabsorptie. Delen van de voet die niet of nauwelijks belast worden zijn minder dik gebreid dan normaal. Hierdoor wordt de kans op knellingen, schuurplekken en plooivormingen verminderd.

Het dragen van goede hardloopsokken is geen overbodige luxe. Of je nu een recreatieve of professionele hardloper bent.

Hardloopsokken bij INTERSPORT

INTERSPORT levert kwalitatief goede producten. Wij werken met bekende merken, ook als het op hardloopsokkenaankomt. De sokken van onder andere PRO TOUCH, Falke enNike zijn speciaal ontwikkeld om uitstekende prestaties te leveren. Wil je de kans op blaren verkleinen en niet meer hoeven te stoppen omdat je sokken constant verschuiven of irriteren? Bestel dan vandaag nog hardloopsokken bij INTERSPORT.