SAMEN MAKEN WE EEN POSITIEVE IMPACT

Bij INTERSPORT streven we ernaar een positievere impact te hebben op de wereld waarin we leven. Verantwoord ondernemen is niet slechts een trend, noch slechts een eis, het is een morele noodzaak, en één waar we naar willen handelen.

Al tientallen jaren stimuleren en ondersteunen we een betere levensstijl door middel van sport. Nu verbreden we deze visie tot het verbeteren van niet alleen het leven van individuen, maar ook van gemeenschappen en de planeet. Met jullie, onze trouwe sportliefhebbers, draagt elke kleine stap die we individueel zetten bij tot een veel grotere verandering. Samen maken we een positieve impact.

Impact heeft te maken met duurzaamheid, maar beperkt zich daar niet toe. Voor INTERSPORT gaat sociale en milieuverantwoordelijkheid niet alleen over duurzame processen, maar ook over een positieve impact op mensen en op de planeet. Met Impact pakken we drie gebieden aan: bescherming, gezondheid en gelijkheid.

Green Series

Bij INTERSPORT hebben we als doel gesteld om een meer verantwoorde toekomst voor onze exclusieve merkproducten te waarborgen door de principes van Reduce, Recycle, Rethink toe te passen. Deze collectie, gekenmerkt als Green Series, wordt vervaardigd volgens strikte criteria, waarbij elk product voor 50% of meer uit verantwoorde materialen moet bestaan. Op deze manier streven we ernaar om bij te dragen aan een betere wereld en tegelijkertijd hoogwaardige sportartikelen aan te bieden.

FastFeetGrinded

In onze INTERSPORT winkels kun je al geruime tijd terecht om je oude sportschoenen in te leveren. Wij begrijpen als geen ander dat sporten en bewegen van groot belang zijn voor onze gezondheid en dat dit onlosmakelijk verbonden is met het gebruik van goede sportschoenen. Maar wat doe je als je schoenen versleten zijn of niet meer lekker zitten? Vaak belanden ze dan in de prullenbak, wat zonde is voor het milieu en voor de waardevolle grondstoffen die erin verwerkt zijn.

Om deze reden hebben wij in samenwerking met FastFeetGrinded inzamelbakken geplaatst in onze INTERSPORT winkels. Dit bedrijf beschikt over een unieke recyclinginstallatie die alle soorten schoeisel verpulvert en de grondstoffen scheidt. Hierdoor kunnen alle ingeleverde sportschoenen gerecycled worden, ongeacht het merk of type. Dit draagt bij aan een duurzamere wereld en maakt het voor onze klanten makkelijker om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Wij zijn trots op deze samenwerking en blijven ons inzetten voor een duurzamere toekomst. Door oude sportschoenen in te leveren bij INTERSPORT, geef je ze een tweede leven en draag je bij aan een gezondere planeet.

Renewaball

Wij zijn trots op onze samenwerking met Renewaball, 's werelds eerste circulaire tennis- en padelbal. Deze innovatieve sportballen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Renewaball is niet zomaar een sportbal, het is een product dat is ontwikkeld om onze planeet te beschermen en tegelijkertijd een geweldige speelervaring te bieden voor iedereen die van sport houdt. Wij zijn ervan overtuigd dat Renewaball een product is dat je niet wilt missen. Lees verder en ontdek meer over Renewaball en waarom het de perfecte keuze is voor jouw tennis- of padeltraining!

Bescherming

Een positieve impact op onze planeet
Wij zetten onze expertise in om je te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over de meest verantwoorde productopties. Impact Choice-producten, verhuurdiensten en ons reduce-recycle-rethink-programma zijn allemaal gericht op minder milieubelastende consumptie.

Met onze wereldwijde invloed kunnen we onze partners aanmoedigen om hun praktijken te verbeteren en concurrenten aansporen om te volgen.

Gezondheid

Een positieve impact hebben op ons welzijn
Als The Heart of Sport bevorderen we een actieve levensstijl, een levensstijl die de lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede komt. Door clubs te ondersteunen, plaatsen te beschermen en nieuwe activiteiten te initiëren zorgen we ervoor dat sport kan floreren.

Sport brengt mensen samen en door dat te ondersteunen kunnen we de collectieve gezondheid van iedereen verbeteren.