seo-assets

ASICS

ASICS: Anima Sana In Corpore Sano, oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Het Japanse merk is in 1949 opgericht door Mr. Kihachiro Onitsuka. Zijn filosofie was dat sporten niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest. Daarom begon hij met het maken van sportschoenen met als doel om jonge mensen gezond te krijgen door middel van sport.

ASICS begon met het maken van basketbalschoenen, maar al snel komen ook hardloopschoenen en sportschoenen voor andere sporten, zoals worstelen en wandelen. Vlak daarna schuift de focus steeds meer naar hardloopschoenen, waarbij ASICS steeds de schoenen aan het innoveren zijn zodat het nog comfortabeler wordt voor de hardloper. Ze verliezen echter de andere sporten niet uit het oog en blijven ook schoenen voor andere sporten produceren.

Hardlopen met ASICS

ASICS richt zich voornamelijk op de recreatieve en competitieve hardloper en heeft altijd een zeer grote hardloopcollectie. Zij hebben verschillende modellen hardloopschoenen zoals de nieuwste GEL-Cumulus, GEL-Nimbus, Dynaflyte, GEL-Pulse en GT-2000. Naast hardloopschoenen verkopen wij ook ASICS hardloopkleding en accessoires. Van ASICS hebben we bijvoorbeeld beanies en haar- en polsbanden.

Andere sporten

Naast hardlopen hebben wij ook producten voor andere sporten in de collectie zoals ASICS tennisschoenenhockey, ASICS indoorsschoenen voor onder andere handbal, volleybal en fitness. Daarnaast biedt INTERSPORT ook een grote collectie aan ASICS sportkleding aan.

ASICS en duurzaamheid

De laatste jaren is ASICS ook steeds meer bezig met milieuvriendelijke en duurzame producten. Zo maken zij gebruik van gerecyclede materialen, worden zo veel mogelijk herbruikbare energiebronnen gebruikt in het productieproces en wordt er kritisch gekeken naar hun hele productieproces, partners en fabrieken. Daarnaast zijn ze ook actief bezig om hun CO2-uitstoot zo ver mogelijk te verminderen.