seo-assets

LOWA HISTORIE

De geschiedenis van LOWA begint in 1923 in het Duitse dorp Jetzendorf. Johann Wagner was de schoenmaker van het dorp en hij werd geholpen door zijn zonen Lorenz, Hans en Adolf. Uiteindelijk start Lorenz Wagner LOWA in het Zuid-Duitse Jetzendorf bij Munchen. Het succes begint met de productie van bergschoenen. Door de hoge kwaliteit van het geheel met de hand vervaardigd "dubbel gestikt" - een productiemethode uit de bergen - eind jaren twintig, is de eerste uitbreiding van het bedrijf vereist. Daarom wordt er voor het eerst een fabrieksgebouw gebouwd. In de jaren 30 worden de grondvesten gelegd voor de verdere toekomst met de productie van bergschoenen voor Berg-jagers en geveterde skischoenen. Sepp Lederer was in deze jaren een leerjongen. Door de snelle opkomst in de Kunststof-Technologie zet de innovatie aan het werk. De eerste Polyuretaan-Spuitmal wordt in bedrijf genomen. Op de werkvloer zijn de eerste Vulka-Solen een baanbrekende nieuwigheid: zij bieden 100% bescherming tegen water, isoleren perfect en zijn vormvast. In 1972 zet LOWA een nieuwe trend in bij de skischoenen door het "Air"-Systeem.

LOWA PRODUCTIELEER

Het belangrijkste materiaal voor de productie van (wandel)schoenen, het leer, wordt stabiel en duurzaam gemaakt met looien. De voordelen van leer zijn de duurzaamheid en slijtvastheid, terwijl het ook flexibel en een beetje elastisch blijft en haar vorm behoudt ondanks buigen en vouwen. Plus dat het, afhankelijk van de behandeling, ook een zekere hoeveelheid waterdamp kan opnemen. Daarnaast kan het tijdens het looiproces waterdicht worden gemaakt dankzij een speciale impregnatie, de zogenaamde hydrofobische behandeling.  De looimiddelen worden stevig verbonden met de vezels van ons leer van hoge kwaliteit. Onze looierijen produceren hun leer zo milieuvriendelijk mogelijk en ieder heeft zijn eigen waterzuiveringsinstallatie. LOWA gebruikt alleen speciaal geselecteerde koeienhuiden uit Europa. Deze zijn uiteraard vrij van verontreinigende stoffen.

LOWA PRODUCTEN

LOWA is tegenwoordig vooral producten van wandelschoenen. Zij maken vele verschillende wandelschoenen en de bekendste zijn de Stratton, Scorpio, Ferrox en de Renegade. Voor kids hebben ze ook verschillende wandelschoenen waarbij de Approach misschien wel de bekendste is. Koop LOWA producten meteen in onze webshop of ga voor goed advies en de beste service naar 1 van onze winkels.