Algemeen sportadvies

Boksen via ZOOM: “Een gemakkelijk en leuk alternatief om blijvend bezig te zijn met sport.”

Hi all! Mijn naam is Melina, werkzaam als Content Marketeer bij INTERSPORT. Met meer dan 15 jaar danservaring en een soms ietwat Duracell-konijn energie gehalte, vind ik het belangrijk om naast het werk, ook in mijn vrije tijd lekker bezig te zijn met sport. Benieuwd welke sport ervoor zorgt dat ik mijn energie volledig kwijt kan na een lange, intensieve werkdag? Ik geef jullie alvast één hint: Float like a butterfly, sting like a bee…

Bewegen? Wat is dat ook alweer?

Sinds eind maart werk ik, net als vele anderen, vanuit huis. En hoewel de muren al een beetje op me af beginnen te komen, begin ik zo langzamerhand te wennen aan een bepaald ritme. Waar ik normaal gesproken erg in de weer ben en van hot naar her vlieg, merk ik nu dat het loopje naar de wc en de koelkast zo’n beetje de énige exercise is die ik op een werkdag thuis verricht. Oeps… daar moet verandering in komen!

 
 

Boxing class goes ZOOM

Al een jaartje of drie houd ik me bezig met boksen. Een goede manier om fitter en sterker te worden, aangezien je tijdens een bokszaktraining je gehele lichaam op een intensieve manier gebruikt. Ondanks het feit dat ik tegenwoordig gemiddeld op een dag minder (lees: een stuk minder!) beweeg dan normaal, zijn mijn bokszaktrainingen gedurende deze periode gelukkig wel door blijven gaan. Niet in real life overigens, maar via het programma ZOOM. Op deze manier kun je virtual lessen volgen via de laptop, de tv of je mobiel. Je kunt er tijdens de les voor kiezen om je camera aan te zetten, zodat je toch een beetje verbonden bent met je trainingsmaatjes en elkaar kunt motiveren. Een gemakkelijk en leuk alternatief om blijvend bezig te zijn met sport.

Work-in wordt work-out!

Yes! Per 11 mei zijn buiten trainingen weer geheel toegestaan. Uiteraard volgens de regels van het RIVM, wat ons er niet van weerhoudt om weer te gaan knallen! Normaliter heb je altijd een partner waarmee je gaat sparren en waarbij je om en om oefeningen op de bokszak, én bij elkaar moet uitvoeren. Tijdens de buitentrainingen werkt dit echter anders. Hierbij doe je een combinatie van een boks en bootcamp work-out. Wanneer je partner aan het boksen is, doe jij oefeningen als burpees, squats en jumping jacks - en vice versa. Veel van deze intensieve oefeningen kun je terugvinden in onze work-in video's.

Hoe leuk ik het sporten buiten ook vind, niets is mooier dan conditioneel afgemat worden in een kleine zaal, met de geur van zweet om je heen, om vervolgens met een voldaan gevoel naar huis te gaan. Want dat is waar sport voor mij voor een groot deel om draait: een stukje ontspanning & voldoening.

Gelukkig gaan vanaf 1 juli de sportscholen weer open. Ik denk dat naast mij, een hoop mensen staan te popelen om te gaan trainen in een zaal. Het begin van een tijdperk waar we allemaal weer naar verlangen. Stukje bij beetje zorgen we ervoor dat alles weer normaal wordt, daar dragen we allemaal een steentje aan bij. Chapeau! Dat mag ook wel eens gezegd worden… 😉

Shop boksproducten Gerelateerde blogs Alle blogs