Gezonde snacks voor onderweg

Onderweg? De hele dag druk? Deze gezonde snacks kunnen je helpen gezond te eten wanneer je leven al druk genoeg is.

Wil je onderweg wat snacken? Ga dan niet op pad zonder deze gezonde snacks

Het volgen van een gezond voedingspatroon tijdens de meest hectische momenten van je dag kan een hele klus zijn, zelfs voor degenen die normaal de juiste eetgewoonten handhaven. Maar een goed dieet is de sleutel voor zowel het lichaam als de geest om goed te kunnen functioneren. En, niet onbelangrijk, voor de energie die nodig is om effectief te trainen en hiervan te herstellen. Om je op weg te helpen hebben we een lijst voor je samengesteld met verschillende gezonde snacks die je gemakkelijk mee kunt nemen wanneer je op pad gaat.

 
 

Noten - Natuurlijk, draagbaar wondervoedsel: Afgezien van het feit dat het geen voorbereiding vereist en ze over het algemeen goed betaalbaar zijn, bieden noten een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Bijna alle soorten noten zijn een grote bron van eiwitten en een uitstekende bron van onverzadigde vetten, die een sleutelfactor zijn in het verlagen van cholesterol. Omega-3 vetzuren, onder andere aanwezig in veel soorten visolie, komen ook veel voor in noten. Last but not least, noten zijn rijk aan vezels en vitamine E.

Eiwitsupplement in een thermoskan: De ongeëvenaarde bruikbaarheid van een gemakkelijk verkrijgbare eiwitbron is een belangrijke reden waarom ontelbare atleten én niet-atleten kiezen om hun voeding aan te vullen met eiwitshakes. Met behulp van een thermoskan maak je het jezelf nog een stuk makkelijker. Neem 's ochtends een paar minuten de tijd om een eiwitdrankje te mixen, giet het in je thermosfles, en je zit op een pittige dag nooit meer zonder jouw betrouwbare eiwit snack.

Fruit met een eigen verpakking: bananen en sinaasappels: Bananen en sinaasappels bevatten verschillende soorten natuurlijke suikers en zijn een compacte bron van energie. Zowel bananen als sinaasappels bevatten een behoorlijke hoeveelheid vezels. Deze zorgen ervoor dat de spijsvertering in de maag wordt vertraagd en de "crash" wordt voorkomen die vaak plaatsvindt na het eten van voedsel dat rijk is aan koolhydraten. Vezels helpen ook om vast afval door het spijsverteringsstelsel te verplaatsen. Tot slot bevatten bananen significante hoeveelheden vitamine B6, vitamine C en mangaan, waar een sinaasappel je voorziet van een groot deel van je dagelijkse behoefte aan vitamine C en calcium.

Hardgekookte eieren: Deze lijst zou niet compleet zijn zonder het eenvoudige ei. Vol met allerlei soorten voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam. Eén medium ei bevat ongeveer zeven gram hoogwaardige eiwitten en vijf gram vet (slechts één gram verzadigd vet), wat ongeveer neer komt op 75 calorieën. Maar dat is niet alles. Eieren zijn ook een betrouwbare bron van vitamine A, B6, B12, D, E en K, en van de mineralen zink, koper en ijzer. Dit indrukwekkende profiel maakt van hardgekookte eieren de kampioen van gezonde snacks voor onderweg.

Gerelateerde blogs Alle blogs