Waarom jij moet gaan boksen

Boksen heeft de laatste jaren een enorme metamorfose ondergaan. Vroeger werd het vooral geassocieerd met agressiviteit en vechten, maar boksen is veel meer dan dat. Daarnaast waren het vooral mannen die aan deze sport deden, maar nu zie je ook genoeg vrouwen die aan boksen doen. Boksen is veel meer dan alleen wat slaan en schoppen, het zorgt voor een volledige workout, zowel fysiek als mentaal. Eigenlijk is er geen reden waarom je niet een keer een bokstraining zou moeten uitproberen.

 
 

Sterker en strakker lichaam

Met boksen zet je jouw hele lichaam in beweging en train je al jouw spieren. Door de grote diversiteit aan oefeningen train je jouw hele lichaam waardoor alles sterker en/of strakker wordt op den duur. Daarnaast verbeter je echter ook jouw conditie, evenwicht, coördinatie en reactievermogen. Kortom, het is de perfecte manier om een summerbody te kweken. Niet alleen jouw lichaam maakt stappen, maar ook mentaal word je stekker. Je leert namelijk om van tegenslagen terug te komen en jezelf tot het maximale te pushen.

Minder stress

Tijdens jouw bokstraining komt het stofje endorfine vrij in jouw lichaam. Dit stofje zorgt ervoor dat je je na een training opgewekt en vrolijk voelt. Boksen zorgt dus voor een vrolijker gevoel! Daarnaast leer je ook om beter te focussen, waardoor je andere gedachten los kunt laten. Train je op een bokszak? Dan kun je ook perfect van de situatie gebruik maken door alle opgepropte woede, stress, teleurstelling et cetera los te laten op de bokszak.

Meer zelfvertrouwen

Boksen is en blijft een vechtsport, mede hierdoor zal jouw zelfvertrouwen toenemen. Je leert namelijk verschillende stoot-, slag- en ontwijktechnieken aan, je zult meer uit je comfortzone moeten treden en je zult zien dat je meer voor jezelf op durft te komen. Kom je dus op straat in een ongewenste situatie, dan kun je jezelf goed verdedigen! Daarnaast leer je ook om samen te werken doordat er vaak in duo’s wordt samengewerkt. Ook dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen.

Meer productiviteit en een beter concentratievermogen

Op een laag niveau een bokstraining uitvoeren, is niet mogelijk. Je zult altijd tot het uiterste moeten gaan. Hierdoor wordt jouw bloedcirculatie extra gestimuleerd waardoor je hersenen meer zuurstof ontvangen. Dat zorgt op zijn beurt weer voor meer productiviteit en een beter concentratievermogen.

Afvallen

Boksen staat veel in het teken van uithoudingsvermogen en conditie. Hierdoor is het een high intensity interval training waarmee in een korte tijd relatief veel calorieën verbrand worden. Daarnaast zorgen krachtoefeningen voor een perfect workout voor jouw hele lichaam, wat weer resulteert in minder vet en meer spieren. Om echt veel af te vallen moet je echter wel op jouw voeding letten.

Het verveelt nooit

Niet geheel onbelangrijk, boksen verveelt nooit. Jong of oud, fit of net terug van een blessure, boksen is voor iedereen. Door de grote variëteit in oefeningen is boksen leuk voor iedereen van elke leeftijd en kun jij je altijd blijven verbeteren. Een goede reden om samen met een vriend, vriendin, broer of zus te gaan boksen.

Weinig nodig

Twijfel je of boksen wat voor jou is? Probeer het eens uit. Je hebt namelijk niet heel veel nodig voor een training. Met sportkleding en goede sportschoenen (indoor) kom je al heel ver. Bij een sport- of boksschool hebben ze vaak voor beginnelingen wel handschoenen waardoor je deze niet meteen hoeft aan te schaffen. Bevalt het, dan kun je alsnog een paar handschoenen en scheenbeschermers kopen. Daarnaast kun je het ook thuis of in de buitenlucht doen, dan heb je echter nog wel een bokszak of -bal nodig.

Shop boksproducten Gerelateerde blogs Alle blogs