De 5 leukste sporten om samen met je partner te doen

Wat is er nu leuker dan samen met jouw partner lekker te gaan sporten? Je brengt samen tijd door én kunt een goede work-out doen. Samen te sporten heeft enkele voordelen. Jullie beiden zullen je namelijk zelfverzekerder voelen waardoor je minder snel uit elkaar gaat. Daarnaast reageert je lichaam tijdens het sporten hetzelfde als wanneer je verliefd bent. Hierdoor ervaren koppels die samen sporten de lichamelijke reactie van het sporten onbewust als verliefdheid.

 
 

Er zijn veel dingen die je samen met je wederhelft kan ondernemen, denk hierbij aan hardlopen, zwemmen, schaatsen en wandelen. Tijdens vakanties kan er ook gedacht worden aan kanoën, duiken, skiën en snowboarden. Volgens INTERSPORT zijn de beste sporten om samen te doen echter de volgende.

1. Yoga

Ontspan volledig samen met je partner door middel van yoga. Het is misschien niet zo intensief als de overige sporten, maar toch verband je veel calorieën tijdens een les, word je een stuk leniger en bouw je kracht op. Vinden jullie yoga toch iets te saai, probeer dan eens yoga houdingen voor koppels uit. Dit zou zeker tot een beter humeur en een sterke relatie moeten leiden.

2. Dansen

Ga samen met je vriend of vriendin op dansles of zoek een leuke danswork-out op via YouTube zodat je thuis aan de slag kan. Kies hierbij voor een romantische stijldans of Latijns-Amerikaanse dans, maar natuurlijk zijn streetdance of hip hop ook mogelijkheden. Door samen te dansen wordt niet alleen de connectie met je partner sterker, maar neemt jullie lichaamscontrole ook toe. Daarnaast is dansen dé manier om calorieën te verbranden.

3. Boksen/Kickboksen

Ruziën en kibbelen horen bij een relatie. Hiervoor zijn boksen en kickboksen de perfecte uitlaatklep. Raak alle frustratie kwijt tijdens een training waardoor je jouw uithoudingsvermogen verbetert en je spieren traint door lekker met je vriend of vriendin te sparren. Je hoeft hiervoor niet eens naar de sportschool. Met de vechtsportcollectie van INTERSPORT is het ook mogelijk om thuis aan de slag te gaan.

4. Fietsen

Van een relaxte fietstocht tot een uitdagende mountainbike tocht, fietsen is een geschikte sport voor ieder stel. Geniet van het uitzicht en de tocht. Neem met mooi weer wat eten en drinken mee voor een romantische picknick tijdens of na je rit.

5. Fitness/bootcamp

Werk gezamenlijk aan het trainen van je spiergroepen met een mix van verschillende soorten oefeningen. Een extra voordeel is dat je veel oefeningen gewoon thuis kan doen! Motiveer en help elkaar tijdens push ups, partner planks, leg pushes, sit ups en jump overs. Heb je geen idee welke work-outs jij thuis kunt doen? Bekijk dan de thuis training video's van INTERSPORT voor inspiratie.

Gerelateerde blogs Alle blogs