Algemeen sportadvies

Geen atletiektoernooien, wel trainen: ‘’Gelukkig is er Strava”

Ik ben Bas Jubels en ik werk als medewerker Business Support voor INTERSPORT. Ik zorg ervoor dat de producten besteld worden bij de leveranciers en dat de winkels op tijd voldoende voorraad ontvangen, zodat de nieuwste producten altijd in de winkels liggen.

Sinds maart werk ik thuis en omdat ik normaal gesproken met het openbaar vervoer naar mijn werk ga, zal dat nog even zo blijven. Nu ik volledig thuis werk, is er wel het één en ander veranderd. Zo mis ik mijn collega’s en onze dagelijkse tafeltenniscompetitie tijdens de lunchpauzes. Maar er zijn ook voordelen: ik heb nu meer tijd voor mijn grote passies hardlopen en training geven!

 
 

De wekker gaat nu om half 8, zodat ik om 8 uur achter mijn laptop kan zitten. Ik werk aan de eettafel, dus ik kan het checken van mijn mail makkelijk combineren met een ontbijtje van kwark en verse aardbeien. Over niet al te lange tijd komen de aardbeien zelfs uit eigen tuin! Omdat ik nu niet met de trein naar werk ga, kan ik ’s ochtends een uur langer slapen. Dat betekent dat ik meer energie heb om te trainen.

Sinds mijn 17e doe ik aan atletiek bij AV Phoenix in Utrecht en inmiddels behoor ik tot de categorie ‘masters’. Dit houdt in dat ik bij wedstrijden tegen lopers uit mijn eigen leeftijdscategorie (35 t/m 39 jaar) loop. In maart zou ik meedoen aan het EK indoor, maar dat is door de coronacrisis uitgesteld. Ook het NK wordt dit jaar overgeslagen, dus ik moet de motivatie om te trainen ergens anders zoeken. Gelukkig kunnen we ook online wedstrijdjes tegen elkaar doen via Strava. Hiervoor heb ik sinds een aantal maanden de Polar Vantage V waar ik erg blij mee ben!

Door het tijdverschil heb ik in de ochtend vaak contact met buitenlandse leveranciers. Gelukkig is het transport weer op gang gekomen en verwachten we de komende periode weer allerlei nieuwe producten in de winkels. Na de lunch is er tijd om even met collega’s te overleggen en nog wat meer e-mails weg te werken. Voor al mijn werkzaamheden heb ik mijn computer nodig, dus na een werkdag is het daarom extra fijn om in beweging te komen.

Rond half 5 sluit ik af en heb ik nog voldoende tijd om te trainen of training te geven. Twee keer in de week doe ik aan krachttraining. Dit kan natuurlijk bij de sportschool, die gelukkig weer open is, maar ik heb het geluk dat ik mijn garage heb kunnen omtoveren tot mijn eigen fitnessruimte! Ook als je geen hele ruimte beschikbaar hebt kun je goed thuis fitnessen; met een yogamatje en wat accessoires komt je al heel ver! Je kunt hierbij ook gebruik maken van de work-ins op de website van Intersport.

 
 

Naast de krachttraining, train ik een paar keer per week op de atletiekbaan; gelukkig mag dat nu ook weer! Er zijn veel onderdelen binnen de atletiek, maar de 400 meter vind ik het allerleukste! En zeg nou eerlijk, als ze gewild hadden dat we een andere afstand zouden lopen, hadden ze de baan wel langer of korter gemaakt.

Als sprinter zijn goede schoenen natuurlijk het allerbelangrijkste en daar heb ik er dan ook veel van. Naast mijn spikes voor op de baan loop ik graag op Nike Zoom Pegasus en Nike Zoom Fly. Ik wissel regelmatig van schoenen om de kans op blessures te verkleinen.

Na een training kom ik thuis op de bank vaak nog even tot rust en eet ik nog wat kleins. Vervolgt ga ik niet te laat naar bed, want de volgende dag mag ik weer vroeg aan de slag!

De afbeeldingen zijn van tijden dat ik nog op toernooien kon lopen.

Gerelateerde blogs Alle blogs