Hoe kan je hardlopen nog leuker maken?

Hardlopen is niet iedereens favoriete bezigheid. Waar sommigen er telkens weer naar uit kijken om een rondje te gaan lopen, proberen anderen excuses te zoeken om niet te gaan. Er zijn echter genoeg manieren om het hardlopen leuk te maken waardoor jij wel gemotiveerd raakt.

 
 

Stel doelen

Door het stellen van doelen ben jij sneller van plan om te gaan hardlopen dan wanneer je zonder doel je rondje loopt. Je wilt toch je doel bereiken. Let bij het opstellen van je doelen er echter wel op de je realistisch bent. Verwacht als beginner dus niet dat jij binnen twee maanden een marathon kan gaan lopen, dat zal niet lukken. Een goed doel kan zijn om je in te schrijven voor een hardloopevenement. Dan heb je iets concreets en tijdsgebonden om naar toe te werken.

Extra motiverend helpt het om tijdens je trainingen een logboek bij te houden, dit kan gemakkelijk met een sporthorloge. Hierdoor kan je goed je progressie bijhouden, wat je extra motiveert om nog een stapje extra te doen. Heb je je doel behaald, vergeet dan vooral niet om jezelf te belonen. Koop bijvoorbeeld een nieuwe hardloopoutfit of trakteer jezelf op iets lekkers.

Wees voorbereid

Niets is zo belangrijk als voorbereid zijn. Zorg ervoor dat je de juiste kleding en schoenen hebt voordat je jouw eerste rondje gaat lopen. Bij INTERSPORT adviseren wij jou graag over de juiste keuze. Maar zorg er daarnaast ook voor dat je je kleding wast als je hebt hardgelopen. Niets is namelijk zo vervelend als willen gaan hardlopen maar zien dat je kleding nog vies is. Een goed excuus om niet te gaan, maar makkelijk te verhelpen.

De route

Elke keer dezelfde route lopen werkt niet motiverend want je hebt alles al een keer gezien. Ga daarom eens een keer een andere route lopen, zie eens wat anders. Mocht je één route hebben die voor jou perfect is, probeer dan eens op verschillende tijdstippen te lopen. Je zult zien dat die route ’s ochtends een hele andere indruk achterlaat dan ’s avonds.

Ook kan je gaan lopen zonder route: besluit je route tijdens het lopen en laat je verrassen. Tot slot kan het leuk zijn om figuurtjes te lopen. Tijdens het hardlopen merk je daar niet heel veel bij, maar door applicaties als Strava kan je achteraf precies zien waar je hebt gelopen. Hoe leuk is het dan als je hier een figuur voorbij ziet komen?

Een hardloopplaylist

Een rondje hardlopen met muziek in je oren kan hartstikke motiverend werken. Maak voorafgaand aan je run een lekkere, up-beat playlist waar jij energie van krijgt en je bent klaar om te gaan. Eventueel werkt het voor jou nog beter als je muziek kiest met hetzelfde tempo als jouw looptempo. Zorg er dan wel voor dat je mobiel opgeladen is, anders moet je alsnog een deel van je rondje zonder muziek lopen.

Shop hardloopproducten Gerelateerde blogs Alle blogs