Efficiënt je conditie verbeteren

Veel mensen lopen te hard van stapel zodra ze denken aan het verbeteren van hun conditie. Het is namelijk helemaal niet nodig om dagelijks heel lang te gaan sporten om je conditie te verbeteren.

Als je weinig tot niet aan cardiotraining doet, zal je hoogstwaarschijnlijk snel vermoeid raken. Je lichaam is namelijk niet gewend aan zware inspanningen. Het begint allemaal bij de motivatie om je conditie te willen verbeteren. Het is belangrijk om een sport uit te oefenen die je leuk vindt, waardoor de kans op het behalen van je doelen groter is.

Vooral een beginner hoeft niet enorm lang te gaan sporten om zijn conditie te verbeteren. Als je bijvoorbeeld een aantal dagen in de week 10 tot 15 minuten intensief gaat sporten, zal je al (snel) een heel groot verschil merken. Vooral de regelmaat van het sporten is belangrijk. Als starter zijnde is het belangrijk om minimaal 3 keer per week te gaan sporten.

Het is niet nodig om een keuze te maken tussen conditie- of krachttraining. Zorg dat je traint op zowel conditie als kracht. Het is belangrijk om je spieren ook op kracht te trainen, want anders heeft je lichaam niet de kracht om conditionele activiteiten uit te voeren.

Doe een warming-up voordat je aan je training begint. Het is niet verstandig om met stijve en koude spieren aan de slag te gaan. Bouw daarnaast je trainingen rustig op. Het is bijvoorbeeld als beginnend hardloper niet mogelijk om binnen twee maanden een marathon te kunnen lopen, dus zorg dat je doelen opstelt die haalbaar voor je zijn. Geef jezelf voldoende tijd om te herstellen om blessures te voorkomen en je doelen te behalen.

Shop hardloopproducten Gerelateerde blogs Alle blogs