Intervaltraining: een van de beste oefeningen om af te vallen

Onderzoek toont aan dat intervaltraining - korte uitbarstingen van intensieve lichaamsbeweging gevolgd door herstelperiodes van rust of activiteit met een lagere intensiteit - grotere calorieverbranding en fitnessvoordelen oplevert in vergelijking met consistente cardio-oefeningen.

Door in korte periodes alles te geven tijdens het sporten verhoog je de zuurstofbehoefte van je lichaam en verbrandt je meer vet en calorieën om deze behoefte te kunnen compenseren. Als je intervaltraining opneemt in je trainingsschema, zal je tijdens je training meer calorieën verbranden, waardoor je in gewicht kunt afvallen. Intervaltraining verhoogt ook het zuurstofverbruik na de training, waardoor je calorieën en vet blijft verbranden, zelfs nadat je klaar bent met trainen.

Je kunt intervaltraining eenvoudig opnemen in je bestaande trainingsschema. Probeer 10 tot 12 herhalingen van sprints van één minuut toe te voegen, gevolgd door twee minuten trager lopen, fietsen of roeien. Dit geeft je vetverbranding een dikke boost.

Roeimachine: een eersteklas vetverbrander

Ben je op zoek naar een machine die je volledige lichaam traint en veel calorieën verbrandt, maar je gewrichten niet beschadigt zoals sommige machines doen? Kies dan voor de roeimachine. Roeien is een van de beste oefeningen voor gewichtsverlies: met een uur op de roeimachine verbrand je ongeveer 800 calorieën(!)

Roeien geeft je bovenlichaam, onderlichaam en core spieren ook een geweldige training. Een roeimachine traint alle belangrijke spiergroepen en is geweldig voor het opbouwen van je kracht en conditie. Door recht op te zitten en je core aan te spannen profiteer je niet alleen van extra calorieverbranding maar ook van verbeterde core strength, waardoor je er automatisch slanker uit gaat zien!

Neem een paar sets intervaltraining op in je roeitraining om de verbranding van calorieën te maximaliseren en je algehele conditie te verbeteren.

Burpee: de full-body oefening die resultaat levert

Intensief en effectief, de burpee is een slimme keuze voor gewichtsverlies. Door een squat, een push-up en een verticale sprong te combineren, train je met burpees vrijwel elke spier in je lichaam en verbrand je minimaal 12 calorieën per minuut.

Omdat je lichaam in de aerobic trainingszone komt door burpees verlies je niet alleen veel vet, maar worden ook je conditie en uithoudingsvermogen drastisch verbeterd. Je hebt geen speciale apparatuur nodig en je kunt ze bijna overal doen. Het is dus eenvoudig om een paar sets vet verbrandende burpees aan je training toe te voegen.

Het valt niet te ontkennen dat burpees een briljante manier zijn om vet te verbranden en je lichaam vorm te geven, maar ze kunnen voor sommige mensen een uitdaging zijn. Probeer verschillende soorten burpees uit of stel jezelf een uitdaging van zo veel mogelijk burpees binnen één minuut: het wereldrecord is momenteel 47 burpees in 60 seconden, succes.

Vergroot de impact van je training door deze oefeningen toe te voegen aan je training. Je hoeft geen uren extra tijd in de sportschool door te brengen om die extra kilo’s te verliezen. Werk slimmer voor een slankere, fittere jij!

Gerelateerde blogs Alle blogs