Hardlopen om gewicht te verliezen?

Hardlopen is een eenvoudige maar effectieve trainingsoptie voor het verbranden van calorieën, het verliezen van vet en het verbeteren van de conditie. Volg onze tips om ervoor te zorgen dat je het maximale haalt uit jouw hardlooproutine. Trainingstrends komen en gaan, maar hardlopen blijft een van de beste oefeningen om calorieën te verbranden en af te vallen. Hier lees je hoe je van hardlopen een lifestyle kunt maken - en hoe je je gewichtsverliesresultaten behaalt.Tip # 1: Maak hardlopen een gewoonte

Rennen om af te vallen is alleen effectief als je het vaak doet - ongeveer 4 dagen per week is het beste. De eerste stap is echter om het een vast onderdeel van je leven te maken. Bepaal het juiste tijdstip van de dag ('s ochtends,' s middags, 's avonds) en blokkeer de tijd in je agenda, net zoals je dat doet met andere afspraken.

Tip # 2: Begin langzaam

Vooral als je net begint met hardlopen, is het belangrijk om langzaam te beginnen, dat geldt voor zowel snelheid als afstand. Zelfs slechts 20 minuten per dag in het begin, met een combinatie van lopen en hardlopen, kan nuttig zijn voor beginners. Bouw het na 1-2 weken op tot 30 minuten continu op een gemiddeld tempo. Zodra deze afstand en tijdsduur comfortabel aanvoelen, ben je klaar om door te gaan naar het volgende niveau.

Tip # 3: Je loopt niet altijd hetzelfde

Een veelgemaakte fout is om dezelfde duur dezelfde intensiteit na te houden, week na week. Je lichaam past zich aan dit niveau van activiteit aan en op deze manier zal je niet afvallen. Rennen om af te vallen is het meest effectief als je op een hogere intensiteit loopt. Probeer sprintintervaltraining, bijvoorbeeld 30 seconden sprinten gevolgd door 3 minuten actieve rust (dat wil zeggen rustig joggen). Herhaal dit 5-6 keer. Door sneller te rennen, bouw je meer spieren en blijf je calorieën verbranden, zelfs nadat je run is voltooid.

Tip # 4: Het geheim zit hem in het variëren

Om gewicht te verliezen (en het er ook af te houden), is het geheim om verschillende soorten looptraining plus krachttraining te combineren. Je wekelijkse plan moet een combinatie bevatten van lange runs van ten minste 45 minuten om je uithoudingsvermogen te verbeteren, sprint-interval workouts om vet te verbranden en krachttraining om spieren op te bouwen. Streef naar twee krachttrainingen van 15 tot 20 minuten per week.

Het komt er dus op neer dat…

Rennen om gewicht te verliezen flink wat strategieën en een goede aanpak vereist zodat je op de meest effectieve manier vet kunt verbranden. Als je dit blijft volhouden, veel gevarieerde maaltijden eet, zorgt dat je geen zoete drankjes drinkt en veel rust, zul je er beter uitzien en je beter voelen dan ooit!

Shop hardloopproducten Gerelateerde blogs Alle blogs