Met deze checklist begin je perfect voorbereid aan je eerste hardloopwedstrijd.

Heb je het hardloopvirus te pakken en loop je met plezier jouw wekelijkse run? Wellicht vind je het dan tijd worden voor je eerste hardloopwedstrijd. Aan de hand van deze checklist begin je perfect voorbereid aan je eerste hardloopwedstrijd. 

VOORBEREIDING

Je hebt je natuurlijk uitermate goed voorbereid op jouw eerste wedstijd. Netjes alle trainingen afgewerkt en op tijd naar bed gegaan. Naast deze voorbereidingen moet je op de dag zelf en de dag ervoor ook enkele belangrijke voorbereidingen treffen. Eet de dag voor de hardloopwedstrijd bij voorkeur een bord pasta en ga ’s ochtends voor een extra banaan in plaats van samengestelde mueslirepen en energiedranken. Anders zit je maag vol met suikers en krijg je misschien last van steken. Let wel op dat je een aantal uur voor je eerste hardloopwedstrijd niks meer eet want je wilt natuurlijk niet dat je maag helemaal vol zit.

Zorg ervoor dat je jouw warming-up volledig afmaakt voordat je begint aan een wedstrijd. Hierdoor voorkom je blessures en zorg je er ook voor dat je geest wedstrijdklaar is.

TIJDENS JOUW EERSTE HARDLOOPWEDSTRIJD

Probeer je tijdens de hardloopwedstrijd te richten op je eigen looptechniek en snelheid. Het is heel logisch dat je te snel van start wilt gaan vanwege de pompende adrenaline en de snelle hardlopers om je heen. Maar deze snelle start zal je later in de race voelen waardoor jouw richttijd helaas niet in zicht gaat komen. Toeschouwers staan normaal gesproken niet langs de weg tijdens jouw trainingsrondjes maar nu zal je vele toeschouwers langs de weg zien staan. Natuurlijk héél leuk maar zorg ervoor dat je je niet te veel laat afleiden. Napraten met jouw fans doe je natuurlijk na de finish met een mooie medaille om je nek! 

WELKE WEDSTRIJD PAST BIJ JOU?

Heb je al een wedstrijd gekozen of sta je nog voor de keuze wat jouw eerste hardloopwedstrijd zal gaan worden? Er zijn hardloopwedstrijden in bosrijke en heuvelachtige omgevingen, echte stadswedstrijden en hardloopwedstrijden over het strand. Kies voor een ondergrond en type hardloopwedstrijd die bij jouw trainingen past. Wil jij als vrouw samen met het INTERSPORT-team een hardloopwedstrijd lopen? Kijk dan eens op deze pagina voor meer informatie over de Marikenloop

DE JUISTE GEAR

Ben je op zoek naar de juiste hardloopschoenen, -kleding of -accessoires? Check dan onze collectie hier.