10 ongelooflijke goede redenen om te gaan hardlopen

Hardlopen is goed voor lichaam, geest en ziel. Of je nu de resultaten van wetenschappelijk onderzoeken bekijkt of het vraagt aan een doorgewinterde hardloper, de conclusies zijn vergelijkbaar. De voordelen van hardlopen zijn een betere algehele gezondheid, verbeterde fitheid en een gelukkiger leven. Hier zijn 10 uitstekende redenen om van de bank af te komen en je fit te gaan voelen door te gaan hardlopen.

1. Betere cardiovasculaire gezondheid

Voor iedereen die zijn cardio-conditie en uithoudingsvermogen wil verbeteren is hardlopen een uitstekende oplossing. Haal je hartslag omhoog door minimaal 30 minuten met een middelmatige intensiteit te rennen en je zult resultaten zien.

2. Efficiënte calorieverbranding

Hardlopen is een zeer efficiënte manier om calorieën te verbranden, vooral als je een gezond gewicht wilt behouden of als je gewichtsverlies wilt bereiken. Hoe sneller je gaat, hoe meer calorieën je verbrandt.

3. Versterk je onderlichaam, gewrichten en zelfs je core

Hardlopen is goed voor veel verschillende spieren. Uiteraard versterkt het al je beenspieren, van hamstrings, tot kuiten, tot quads, en ook je bilspieren. Je traint zelfs je core tijdens het hardlopen. En als je niet overtraind, bouwt het ook sterke gewrichten en botten op.

4. Het is eenvoudig en intuïtief

Het mooie van hardlopen is dat je het niet hoeft te leren en dat het geen ingewikkelde apparatuur vereist. Het enige wat je nodig hebt, zijn comfortabele kleding en goed passende hardloopschoenen.

5. Je kunt het overal en altijd doen

Breng je een weekend door in een andere stad? Geen probleem. Waar je ook bent, je kunt rennen en tegelijkertijd een nieuwe omgeving ontdekken terwijl je aan het hardlopen bent. Laat weersomstandigheden je niet stoppen, want met de juiste hardloopkleding kun je het hele jaar door rennen.

6. Goed voor je humeur

Lopers weten dat een krachtige run ze onmiddellijk opgewekter laat voelen en gelukkiger maakt. Het effect staat officieel bekend als de “Runner’s High‘‘. Hoe je het ook noemt, het is het waard.

7. Minder stress

Na een lange, drukke dag is hardlopen de ultieme activiteit om stress te verminderen. Of ren in de ochtend om je vrije dag goed te beginnen. Op elk moment van de dag zal het je rustiger laten voelen en je hoofd leeg maken.

8. Verkleind de kans op kanker

Gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat ononderbroken lichaamsbeweging kan helpen om de kans op kanker te verkleinen. De standaard aanbeveling is ongeveer 2 ½ uur middelmatige lichaamsbeweging per week voor volwassenen. Hardlopen is de ideale manier om aan deze vereiste te voldoen.

9. Beter slapen

Er is niets beter dan fit wakker worden na een goede nachtrust. Een van de grootste voordelen van hardlopen is de positieve invloed op de slaapkwaliteit die veel hardlopers ervaren.

10. Voel je een superster

Zodra de voordelen van hardlopen beginnen op te lopen, waaronder een verbeterde gemoedstoestand, optimisme en energieniveau, plus een betere conditie en een strakker lichaam, zul je je met de dag zelfverzekerder en beter voelen.

De magie van hardlopen is dat het verbazingwekkend efficiënt en eenvoudig is. Je hoeft het niet te overdenken. Ga gewoon naar buiten en begin met rennen, om er het beste uit te zien en te voelen. Raadpleeg je arts voordat je met een trainingsprogramma begint.

Shop hardloopproducten Gerelateerde blogs Alle blogs