Wintersport múst-have: Een waterdichte skibroek

Skibroeken zijn er in verschillende soorten. Wil je een broek met of zonder bretels, met of zonder riem? Bij onze wintersport specialisten kun je je goed laten voorlichten om een goede skibroek aan te schaffen.

Vooral voor een broek is het belangrijk dat deze waterdicht is omdat deze veel in aanraking komt met sneeuw. Wanneer je droog en warm wilt blijven, kies je voor een broek met een hogere waterdichtheidskolom. Dit bepaalt wel mede de prijs van de skibroek. Een broek uit de basiscollectie zal minder waterdicht zijn dan een luxere skibroek.

Uitleg waterkolom:
0 mm: Niet waterdicht.
0 - 1.000 mm: Waterafstotend, maar niet waterdicht.
1.000 mm - 5.000 mm: Waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk. Lekt bij het zitten of bij het leunen tegen natte oppervlakken.
5.000 mm - 15.000 mm: Compleet waterdicht in de sneeuw/regen en bestand tegen veel vormen van druk van jouw lichaam.

 

Bij de betere skibroeken zit er een soort sneeuwvanger onderaan de binnenkant van de broekspijpen. Deze extra boorden in de broek sluiten nauw aan rond je benen waardoor de broek zeer goed aansluit op je skischoenen. Op die manier komt er geen sneeuw onder je broek wanneer je valt tijdens het skiën.

Daarnaast geeft een luxere skibroek meer comfort en heeft het een hoger ademend vermogen. Vaak zijn de knieën van de broek voorgevormd voor genoeg bewegingsvrijheid op de piste. De broek moet lekker zitten als je links en rechts bewegingen maakt en door je knieën gaat.

Een broek mag een beetje lang zijn, omdat deze over je skischoenen heen gedragen wordt. Het beste is daarom een skibroek te passen met skischoenen eronder.

Gerelateerde blogs Alle blogs