6 handige tips voor je eerste wintersportvakantie

Als je met wintersporters praat zullen ze allemaal zeggen dat wintersport echt fan-tas-tisch is en dat je écht iets mist als je niet gaat. Veel wintersporters gaan al van kleins af aan naar de sneeuw, zoefen soepel de berg af en zijn pro in après-ski’en. Maar wat als je voor het eerst op wintersport gaat?  Want of je nu op een snowboard de berg af wil gaan of op ski’s: er zijn nou eenmaal een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. INTERSPORT zet het voor je op een rijtje.

  1. Kies het juiste skigebied

Ga naar een gebied met voldoende pistes die geschikt zijn voor beginnende wintersporters. Bekijk ook de mogelijkheden van skilessen vooraf, zodat je altijd ter plekke nog een lesje kunt nemen. Een groot skigebied is niet nodig als je alleen mar makkelijke pistes nodig hebt. Bijkomend voordeel; skipassen voor grote gebieden zijn duurder. Dus dat scheelt weer.

Dé tip om eens te kijken of het wat voor je is: Winterberg in Duitsland. Het gebied is perfect voor beginners, het is dichtbij huis, niet al te groot en dus overzichtelijk.

  1. Bereik je fysiek voor

Ongetraind gaan skiën is niet het beste idee. Spierpijn en blessures liggen op de loer. Zorg dat je conditie op niveau is en dat je diverse oefeningen doet om je voor te bereiden.  Je kunt ook lessen nemen in een indoor skihal, zodat je het skiën al ene beetje onder de knie hebt.  Het is belangrijk dat je de goede technieken aanleert.

  1. Kies de juiste uitrusting

Het is uiteraard geen overbodige luxe om goede uitrusting mee te hebben. Denk hierbij aan diverse lagen kleding, wind- en waterdichte handschoenen, goede schoenen, de juiste ski’s, een goede beschermende helm en een skibril. Laagjes kleding zijn belangrijk. Krijg je het te warm, dan kan er één laag uit.

Denk aan gear niet alleen aan je uitrusting, maar ook aan dingen als lippenbalsem, zonnebrandcrème en een powerbank voor je telefoon. De batterij van je telefoon raakt sneller leeg bij koude temperaturen.

  1. Huren vs. Kopen

Weet je nog niet zeker of je wintersporten wel écht leuk gaan vinden, dan is het kopen van alle uitrusting een duur grapje. Je kunt ook kiezen om je gear te huren. Dit kan zowel in Nederland als op locatie. Het voordeel van huren is dat je bij een verkeerd model terug kunt gaan naar de verhuur om vervolgens een nieuw paar uit te proberen. Als je zéker weet dat je komende jaren vaker gaat skieën dan is het een goed idee om te investeren in de juiste materialen. Je kunt bij de INTERSPORT wintersportspecialisteren terecht voor het juiste advies op het gebied van ski’s, skischoenen en kleding.

  1. Ken de piste regels

Verdiep je in de pisteregels. Want niets is zo irritant als een beginnende skiër die midden op de piste stil gaat staan voor een selfie, of iemand die aan het einde van de skilift in de weg staat.

  1. Langer plezier

Het onderhouden van je gear is essentieel om er langer plezier van te hebben. Bij onze INTERSPORT wintersportspecialisten kun je hiervoor terecht.

Gerelateerde blogs Alle blogs