Even iets anders doen op wintersport

Denk je aan wintersport, dan denk je aan skiën en snowboarden. Toch zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen. Ga eens een avondje rodelen, fiets door de sneeuw op een fatbike of maak een paraglide vlucht boven het winterlandschap. Zo krijgt je wintersport nét dat beetje extra!

Ga toch fietsen!
Op een fatbike kun je door de sneeuw fietsen! Het is een mountainbike met extreem dikke banden. Hierdoor heb je voldoende grip op de sneeuw om comfortabel vooruit te komen. Wanneer je eenmaal vertrouwen hebt in je banden en je remmen, zal je zien dat je steeds sneller durft te gaan, ook in de afdaling. Adrenalinekick gegarandeerd!

In de stijgijzers
IJsklimmen doe je op een metershoge bevroren waterval. Gewapend met ijsbijl en stijgijzers klim je naar boven op het gladde ijs. IJsklimmen is spannend, uitdagend en niet zonder risico. Onder begeleiding van een ervaren instructeur en met de juiste veiligheidsuitrusting is het ook door jou goed te doen.

Honden uitlaten
Boek een huskytocht! Van verre hoor je de honden al blaffen. Je wordt enthousiast begroet door de husky’s die staan te trappelen om eropuit te gaan. Neem plaats in of achter de slee en laat je door het besneeuwde landschap glijden. De ultieme plek voor een sledehonden - tocht is Lapland, maar ook in de Alpen kun je het op diverse plekken doen.

Winterwandelen
Overal in de Alpen vind je geruimde paden om op te wandelen. Adem de frisse lucht in, hoor de sneeuw knisperen onder je schoenen en geniet van het uitzicht op de bergen. Een berghut met knisperende open haard is de ideale plek voor een tussen - stop. Winterwandelen is laagdrempelig en leuk voor jong en oud. Het enige wat je nodig hebt zijn goede wandelschoenen of snowboots en warme kleding.

Laufen op de loipe
Langlaufen doe je op twee lange, smalle ski’s in combinatie met stokken. Je hebt de klassieke stijl, waarbij je met de ski’s in een spoor zit en je het ene been na het andere been afzet. Bij de vrije stijl ga je over een vrije loipe en beweeg je jezelf voort met een techniek die lijkt op schaatsen. Voor dat echte winter - sportgevoel midden in de natuur

Iet giet oan
In Nederland moeten we iedere winter maar weer afwachten of we de schaatsen kunnen onderbinden. Hoe anders is dat in de bergen? De bevroren bergmeren worden sneeuwvrij gemaakt, zodat je hier prachtige tochten kunt schaatsen. In het centrum van de authentieke dorpjes worden daarnaast vaak ijsbaantjes aan - gelegd waar families ijspret kunnen beleven. Probeer ook eens het traditionele ijsstokschieten, een soort curling

Vanuit vogelperspectief
Ga paragliden! Je glijdt of rent een steile helling af totdat de wind je oppikt en je door de lucht vliegt. Uiteraard doe je dit in een tandemvlucht, onder leiding van een ervaren instructeur. Terwijl je de skiërs als mieren onder je door ziet skiën, geniet jij van een adembenemend uitzicht op de omgeving. Een onvergetelijke ervaring!

Leg jezelf in de watten
Tijdens je welverdiende vakantie is het belangrijk om tot rust te komen. Geen activiteit waar dit beter bij gaat dan wellness. Neem een duik in het zwembad, ga naar de sauna of geniet van een ont - spannende massage. Veel accommodaties hebben voorzieningen en anders is er altijd wel een wellness landschap in de buurt. Heerlijk om na afloop van een intensieve dag skiën de spieren te laten ontspannen.

In een wak zitten
IJzig kalm blijven en warmbloedig zijn, zijn vereisten bij ijsduiken. Het is niet niks om in een donker wak in een bevroren bergmeer te stappen. Een waterdicht droogpak en perslucht zorgen ervoor dat het onder water comfortabeler is dan je denkt. Eenmaal door het wak kom je in een stille en betoverende wereld met spectaculaire kleuren en luchtbellen. Ook ijsduiken zonder perslucht - à la Wim Hof - wordt steeds populairder in de Alpen.

Aan het lijntje
Kies eens voor een andere manier om de berg af te gaan. Steeds meer skigebieden hebben ziplines. Stevige kabels waar je met een katrol aanhangt, waardoor je naar beneden kunt suizen. De snelheid kan hierbij aardig oplopen en plezier bij jong en oud is gegarandeerd!


Gerelateerde blogs Alle blogs