Op weg naar de piste: 10 tips ter voorbereiding op een onvergetelijke wintersportvakantie

Op weg naar de piste: 10 tips ter voorbereiding op een onvergetelijke wintersportvakantie

Het wintersportseizoen komt er weer aan. Of jij nu voor het eerst op wintersportvakantie gaat of dat je al een doorgewinterde skiër of snowboarden bent, om zorgeloos op wintersportvakantie te gaan, hebben wij 10 tips voor je op een rij gezet om je vakantie vanaf het begin vlekkeloos te laten verlopen.

1. Plan je wintersport en zorg dat je op tijd boekt

Om te kunnen profiteren van vroegboekkorting en er zeker van te zijn dat je terecht kunt in de accommodatie van jouw keuze, moet je ervoor zorgen dat je er op tijd bij bent met het boeken van jouw vakantie, skipassen en eventueel vervoer.

2. Bepaal of je ski’s, snowboard en/of uitrusting wilt huren of kopen

Ski jij het liefst op een paar ski’s die van jezelf zijn en kun je ze gemakkelijk meenemen op je wintersportvakantie dan is dat natuurlijk perfect. Ben je op zoek naar een paar nieuwe ski’s, klik dan hier voor meer informatie over het kiezen van de juiste ski. Of ga naar één van onze wintersportspecialisten en laat je informeren door onze experts in de winkel.

Heb je niet de ruimte in je auto of ga je met het vliegtuig naar je wintersportbestemming dan kun je er ook voor kiezen om je ski’s en/of uitrusting te huren. Via intersportrent.com kun je ski’s en toebehoren (en fietsen) huren in 14 landen.

3. Schaf de juiste skikleding aan

Het is belangrijk om goede skikleding te dragen wat jou warm en droog houdt. Naast een ski jas en skibroek, adviseren wij je om te investeren in een goede skipully en thermo ondergoed voor wanneer het echt koud wordt op de piste. In ons blog lees je meer over het kiezen van de juiste ski jas of waarom een ski broek een múst have is als je op wintersport gaat.

4. Vergeet je handschoenen en skisokken niet

Naast de juiste ski- of snowboard kleding moet je ook je handschoenen en skisokken niet vergeten. Zonder deze wintersportaccessoires kan het skiën of snowboarden wel een hele koude en nare ervaring worden. Handschoenen en skisokken zijn essentieel om je handen en voeten warm te houden. Vergeet je ze en kun je ze niet huren, zul je nieuwe moeten kopen en dit kan wel eens een zeer prijzige aangelegenheid worden.

5. Safety first: Draag een skihelm en respecteer de pisteregels

Wees niet eigenwijs en draag altijd een skihelm op de piste om hoofdletsel te voorkomen en zorg ervoor dat je hem op tijd vervangt. Wil je meer weten het aanschaffen van een skihelm? Klik dan hier. Respecteer daarnaast de regels die op de piste gelden om ongelukken te voorkomen en een veilige en plezierige ervaring voor alle wintersporters te garanderen.

6. Leer de basisvaardigheden

Ga je voor het eerst op wintersport of is dit je tweede of derde keer, overweeg dan om een aantal ski- of snowboardlessen te nemen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen of je geheugen weer een beetje op te frissen.

7. Zorg ervoor dat je fit op wintersport gaat

Een wintersportvakantie is fysiek veeleisend. Het is daarom van belang om aan je conditie te werken voordat je vertrekt. Dit kan bijvoorbeeld heel veel spierpijn voorkomen. We hebben alvast 5 oefeningen om fit op wintersport te gaan voor jou op een rijtje gezet.

8. Pak slim in

Maak van te voren een checklist van wat je nodig hebt op skivakantie zoals bijvoorbeeld handschoenen, een muts, zonnebrandcrème en een skibril en vergeet niet om voldoende laagjes kleding in te pakken.

9. Controleer het weerbericht

Check het weerbericht voordat je gaat en zorg er aan de hand van het weer voor dat je de juiste wintersportbenodigdheden inpakt. Als het erg koud wordt, zorg dan bijvoorbeeld voor een extra laag thermo ondergoed.

10. Zorg voor de juiste reisverzekering

Check voordat je op wintersportvakantie gaat of je reisverzekering wintersportactiviteiten dekt, inclusief medische dekking en repatriëring. Het is fijn om gerust op wintersport te gaan, omdat je weet dat je beschermd bent wanneer er onvoorziene ongelukken gebeuren.

Shop wintersportproducten Gerelateerde blogs Alle blogs