Wie de skischoen past, trekt hem aan

Een skischoen kun je het beste in de winkel passen. Als je recht in een skischoen staat dan mag je net de voorkant aanraken. Wanneer je in de skihouding gaat staan, gaan je tenen nog iets naar achteren en zouden ze normaal gesproken los moeten komen van de voorkant. Op dit moment moet je je tenen goed kunnen bewegen. Wij raden aan om je skischoenen altijd te passen met goede skisokken. Als je in de winkel skischoenen gaat passen, neem dan ook je eigen skisokken mee, zodat je kunt voelen of de schoenen goed zitten met jouw sokken.

Skischoenen hebben een opbouw in de stugheid van de schoen en de luxe van de binnen- en buitenschoen. Hoe stugger de skischoen, hoe directer de overbreng van de skischoen naar de ski’s is. Je hebt schoenen van een flex 60 of een flex 130.

Flex betekent de hardheid van de skischoen. Hoe lager de flex hoe soepeler de skischoen is. Als je begint met skiën dan is een soepeler schoen wat prettiger, een lagere flex dus. In een soepelere schoen kun je beter bewegen, ook zitten ze comfortabeler. Een hele stugge skischoen, met hoge flex dus, zit wat meer strakker om je voet heen maar geeft wel veel meer gevoel mee met het skiën.


Goedkopere modellen skischoenen bevatten een basis binnenschoen. Daarom is het belangrijk dat je de skischoenen in de winkel past. In de meeste INTERSPORT-winkels is namelijk een föhn aanwezig. Met een föhn verwarmen ze de binnenschoen. De schoen wordt dan als het ware iets kleiner en daarna stap je met je voet erin. Dan zit de schoen helemaal goed om je voet heen.

Bij de duurdere modellen hebben luxere binnenschoenen die zich nog sneller en mooier om je voeten vormen. Daarnaast is de binnenschoen ook vaak gemaakt van iets zachter materiaal. Hoe beter de binnenschoen zich naar jouw voet vormt, hoe lekkerder deze zit.

Het is daarom belangrijk om je skischoenen in een INTERSPORT-winkel te passen. Onze wintersportspecialisten hebben veel verschillende skischoenen op voorraad. Je kunt hier verschillende modellen uit verschillende prijsklassen passen om zo de voor jouw beste skischoenen te kiezen.

Bootfitting
Bij de duurste skischoenen (rond de € 300,-) is het mogelijk om de buitenschoen te verwarmen en deze zo naar je voet te vormen. Op deze manier kunnen onze specialisten de skischoen helemaal naar jouw voet vormen.

Zooltjes

In skischoenen zitten basiszooltjes. Gebruik je zelf zooltjes in jouw normale schoenen dan adviseren wij ook om zooltjes in jouw skischoenen te plaatsen. Een zooltje kan ondersteuning bieden aan jouw voeten in de skischoen. Je staat de hele dag op je voeten en dan is het belangrijk dat je goede ondersteuning hebt en die kun je vinden in zooltjes.


Huren versus kopen
Skischoenen zijn erg belangrijk en daarom adviseren wij je om zelf skischoenen aan te schaffen. Zeker omdat alle voeten verschillend zijn, en je in de INTERSPORT-winkel je skischoen helemaal kan laten afstellen op jouw voeten. Bij het huren van schoenen, moet je het meestal doen met standaard skischoenen waarbij er geen rekening wordt gehouden met jouw voeten, zoals bijvoorbeeld een bredere voet, hogere wreef of een knobbeltje op de voet. Uiteindelijk is het ook goedkoper om je eigen skischoenen aan te schaffen wanneer je elk jaar gaat skiën. Een eigen skischoen sluiter beter en mooier om je voet en dat betekent dat je comfortabeler skiet en meer gevoel heb met skiën.

Shop skischoenen Gerelateerde blogs Alle blogs