5 tips om te besparen op je wintersportvakantie

Ski’s huren, de reis, overnachtingen, skipassen voor het hele gezelschap. Tel alle kosten bij elkaar op en er staat al snel een flink bedrag onderaan de streep. Toch hoeft een wintersport ook weer niet de wereld te kosten en kun je met deze vijf tips prima besparen!

TIP 1 | LAAT POPULAIRE BESTEMMINGEN LINKS LIGGEN

Laat grote populaire skigebieden lekker links liggen en kies eens voor een wat kleiner en minder bekend skigebied. Wie inlevert op populariteit en pistekilometers, bespaart al snel flink wat geld. Ook per wintersportland zijn er verschillen. In Frankrijk boek je voor minder dan 300 euro per persoon een aantrekkelijk geprijsde pakketreis en ook in Tsjechië zijn de prijzen een stuk vriendelijker.

TIP 2 | ZELF DE KEUKEN IN

Ga niet elke dag lunchen op de piste, maar neem je eigen picknick mee. Voor kinderen is dat vaak een groot avontuur! Hetzelfde geldt voor ’s avonds. Duik lekker zelf de keuken in en trakteer je reisgenoten op culinaire hoogstandjes. Biedt de accommodatie waar je in verblijft halfpension aan? Dat hoeft helemaal niet duurder te zijn, reken maar eens uit!

TIP 3 | GRATIS SKIPAS VOOR KINDEREN

In de meeste skigebieden in de Alpen skiën kinderen tot vijf of zes jaar gratis, maar er zijn ook bestemmingen waar die leeftijd nog hoger ligt. Bijvoorbeeld omdat je als ouder al een skipas hebt aangeschaft. In skigebied Weißsee Gletscherwelt skiën kinderen tot twaalf jaar gratis als beide ouders een skipas kopen en in alle twaalf skigebieden van Dolomiti Superski skiën kinderen tot acht jaar gratis.

TIP 4 | NIET ELKE DAG DE APRÈS-SKI IN

Elke dag een biertje drinken is ontzettend gezellig, maar niet heel erg vriendelijk voor de portemonnee. Beperk je daarom tot maximaal twee keer en geef jezelf een maximumbedrag om uit te geven. En nee, ga daar niet overheen als er eenmaal genoeg bier in zit! Makkelijker gezegd dan gedaan...

TIP 5 | BOEK JE SKILES EN SKIPAS VOORAF

Skiles en skipas vooraf online boeken kan je flink wat korting opleveren. En zo weet je ook nog eens zeker dat je plek hebt. Want in het hoogseizoen kan het nog weleens voorkomen dat de skiklassen vol zitten.

Gerelateerde blogs Alle blogs