Goed zicht op de piste met de juiste goggle

Wanneer je te allen tijde goed zicht wilt hebben op de piste, is het verstandig om een skibril te dragen. Op een standaard goggle zit een basis lens. Skibrillen met een gepolariseerde lens zijn vaak duurder. Met een gepolariseerde lens zie je alle hobbels en kuilen veel beter. Dit geeft een veiliger gevoel op de piste. Als je voor de meest exclusieve variant gaat, heb je een meekleurende lens.

Een mee kleurende lens past zich aan, aan de weersomstandigheden. Op het moment dat het slecht weer is, kijk je door een oranje lens. Bij zonnig weer kijk je door een gespiegelde lens. De mee kleurende lens kleurt mee met de UV-stralen, waardoor je veel meer zicht houdt op de piste. Daarnaast heb je smallere en bredere goggles. Mensen met een smal gezicht willen graag een smalle goggle, zodat deze goed aansluit op het gezicht. Bij het dragen van een bril, kan het zijn dat je voorkeur geeft aan een wat breder model, zodat je je eigen bril kunt ophouden tijdens het skiën.

Bij skibrillen heb je na een aantal jaar dat het foam aan de binnenkant begint af te brokkelen of dunner wordt. In dat geval is het aan te raden een nieuwe skibril aan te schaffen, want het kan zijn dat de skibril dan niet meer goed aansluit op je gezicht.

Als je een hele dag hebt geskied, laat de skibril dan goed opdrogen.

Shop skibrillen Gerelateerde blogs Alle blogs