Begin bij de basis; de juiste onderkleding


Skisokken
Skisokken zijn erg belangrijk tijdens het skiën. Ze moeten warm en comfortabel zitten. Wanneer je skikousen gaat kopen, let er dan op dat ze links/rechts geweven, anatomisch gevormd en dat de naden bovenop je voeten zitten, zodat het niet kan gaan schuren. Een sok moet goed aansluiten aan je voet, zodat die comfortabel zit in je skischoen. Daarnaast is het natuurlijk uitermate belangrijk dat de skikousen gemaakt zijn van ademend materiaal, want je voeten worden warm/zweterig tijdens het skiën. Heb je geen sokken van ademend materiaal, dan worden je sokken nat en heb je kans op blaren.

Het is belangrijk dat je een linker en rechter sok draagt. Hiermee wordt bedoeld dat er een sok is ontworpen voor links en voor rechts, zodat de sokken een ultieme pasvorm hebben. De kwalitatief betere skisokken hebben ook een verdikking op het scheenbeen en op de enkels. Je skiet de hele dag met je scheenbeen gebogen en dan is het prettig dat de druk daar goed opgevangen wordt.

Laagjes
Bij extreme kou tijdens het skiën, is het verstandig om met laagjes te werken. Draag thermokleding, een skipully en een jas. Dat werkt het beste om je lichaam warm te houden. Thermokleding zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft tijdens het skiën. Daarover kun je een skipully of ski vest dragen en daarover een goede ski-jas.

Shop wintersportkleding Gerelateerde blogs Alle blogs