Canada in december, de ultieme test voor je wintersport outfit

Als je op wintersport gaat, is het belangrijk om naast de goede ski’s/snowboard ook de juiste kleding te dragen. De kleding moet geschikt zijn om in te bewegen, maar moet ook warm genoeg zijn in koude omgevingen. Waar kies je echter voor met het grote aanbod dat op de markt is? Sil van The Big Whale Project testte onze McKINLEY wintersportproducten.

 
 

Namens INTERSPORT heb ik de ultieme test mogen doen tijdens mijn bezoek aan Banff, Canada. Ik heb mijn nieuwe McKINLEY skibroek, jack en pully kunnen testen tijdens echt winterweer in dit geweldig mooie, maar ook koude land. Voor mijn aankomst, had ik al een beeld van een winter in Canada en die was behoorlijk koud. Dit beeld bleek volledig te kloppen, want de weersvoorspelling was dat de temperaturen ver onder het vriespunt zouden liggen. Ook zou het twee dagen lang behoorlijk gaan sneeuwen. Dit bleek een understatement te zijn 😊. Er zou zelfs zo’n 70 cm sneeuw in twee dagen vallen. Voor de ultieme kerstbeleving én de skigebieden was dit natuurlijk helemaal top.

Met een temperatuur van -20°C in het dal en - 31°C op de top van het Banff Sunshine Village skigebied is de juiste skiuitrusting echt belangrijk om nog steeds te kunnen genieten van de verse poedersneeuw en de goed geprepareerde pistes. Kortom, mijn nieuwe McKINLEY set zou de eerste dag direct echt goed getest worden. Ook sneeuwde het in de ochtend heftig, waardoor ik ook gelijk zou merken hoe waterdicht mijn kleding was.

Eenmaal bovenop de piste aangekomen merkte in het gelijk al aan mijn gezicht, het was écht koud. Dus snel mijn skibril op, snowboard vast en de piste af. Het enige moment dat ik het koud heb gehad was na een ‘head first’ duik in de sneeuw. Mijn Bendix jack was volledig winddicht en hoewel ik een nog aantal keer goed onderuit ben gegaan, bleek mijn Didi skibroek ook 100% waterdicht. De lagen onder mijn jas, bestaande uit thermoshirt en pully, waren natuurlijk ook essentieel om het niet koud te krijgen. Test geslaagd dus!

 
 

De rest van de week heb ik, naast nog een aantal topdagen op de piste, ook de meest prachtige, sneeuwrijke wandeltochten gemaakt en bijzondere plaatsen bezocht. Zoals bij Lake Louise, waar je in de winter ook op kunt schaatsen. Uiteindelijk heb ik alle dagen dezelfde outfit aan gehad, omdat mijn McKINLEY set ook lekker veel bewegingsvrijheid heeft. Ideaal tijdens een koude wandeling in de sneeuw dus.

Ik heb dus volop genoten van een mooie reis door Canada, maar zeker ook van mijn McKINLEY outfit!

Met sportieve groet, Sil.

PS. Ja, in Europa hebben we geweldig mooie skigebieden, maar kijk ook eens buiten Europa. De pistes in Canada zijn echt de moeite waard, en het land zeker ook! Wij werden regelmatig wakker met de Wapiti’s (soort Eland) voor onze deur 😊.

Shop McKinley producten Gerelateerde blogs Alle blogs