Voorkom pijnlijke voeten tijdens het skiën met een bootfit

Niets is vervelender dan knellende skischoenen tijdens het skiën. Door middel van bootfitting wordt in een aantal INTERSPORT-winkels jouw skischoen aangepast naar jouw voet, zodat knellende skischoenen verleden tijd zijn. In ongeveer 15 minuten krijg jij in de winkel een perfect op maat gemaakte skischoen aangemeten. Perfect dus voor mensen die willen genieten van hun wintersportvakantie!

Hoe werkt bootfitting?

Voetanalyse
Op de voetspiegel is de voet van alle kanten te bekijken. De stand van de voet, enkels en onderbenen wordt bekeken en drukpunten op de voeten gemarkeerd. Met simpele oefeningen is te zien hoe de voet in de skischoen beweegt. Ook de lengte en breedte worden gemeten.

Schaalmeting
De buitenschaal van de skischoen bepaalt de daadwerkelijke maat. Het is belangrijk dat de schoen precies past en niet te groot is. Een te grote schoen zit lekker maar de voet schuift alle kanten op wat wrijving en drukpunten veroorzaakt. Door middel van “fitsticks” checken we hoeveel ruimte er overblijft in de schoenen.

Passen
Door de uitgebreide analyse en voetmetingen kunnen we gericht schoenen gaan passen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van de skiër en de eigenschappen van de schoenen. Hierbij moet we bijvoorbeeld denken aan het niveau, type en gewicht van de skiër.

Inlegzolen
De standaard zolen in de schoenen geven geen steun. Om de voet stabiliteit in de schoen geven is een goede zool wenselijk. Hier zijn zowel standaard als persoonlijke oplossingen voor.

Bootfitten
Mochten er na het zorgvuldig meten en passen van de schoenen toch nog drukpunten blijven bestaan dan kunnen we overgaan op het aanpassen van de buitenschoen en binnenschoen. Dit kan door middel van standaard mogelijkheden die de fabrikant verwerkt in de schoenen zoals vervormbare buitenschalen (CustomShell) en binnenschoenen (Customfit). Als de drukpunten op de voeten niet te verhelpen zijn met standaard oplossingen moeten we ze aanpassen door de buitenschaal te stretchen (uitdeuken) of grinden (frezen). Ook het toevoegen of verwijderen van de polstering van binnenschoen behoort tot de mogelijkheden.

Waar is bootfitting mogelijk?

Plaats INTERSPORT-winkel
CRUQUIUS Intersport Twinsport Cruquius
DUIVEN Intersport Megastore Four Seasons
EINDHOVEN Intersport Van den Broek Biggelaar
HEERENVEEN Intersport De Leeuw
HENGELO Intersport Twinsport Hengelo Megastore
LEEUWARDEN Intersport Superstore Luxen
LEIDEN Intersport Twinsport Leiden Superstore
RODEN Intersport Superstore Roden
ROERMOND Intersport Megastore Roermond
UDEN Intersport Superstore Uden
WAGENINGEN Intersport Winners
WOERDEN Intersport Twinsport Woerden
ZIERIKZEE Intersport Zierikzee

Bootfitting van Atomic skischoenen

Atomic maakt gebruik van de Memory Fit technologie. Door middel van het verwarmen van de buitenschaal van de skischoen wordt een gedeelte van de schaal zacht. Je dient vervolgens tien minuten in de verwarmde skischoenen te gaan staan met speciale plakkers op zijn/haar voet op de plekken waar de schoen knelling geeft. Door de plakkers en de verachte schaal, zet de schaal uit op de plaatsen waar de plakkers zitten en hierdoor wordt meer ruimte gecreëerd waardoor de drukpunten verdwijnen. Na tien minuten worden er coldpacks om de schoen gedaan waardoor deze weer helemaal afkoelt. Je dient de schoenen ook tijdens dit proces aan te houden. Eenmaal afgekoeld kunnen de schoenen uit en de plakkers van de voet worden gehaald en heb je een op maat gemaakte skischoen. Totale duur van dit proces is 15-20 minuten.

Benieuwd hoe het precies werkt? Check onderstaande video voor het complete proces.

Bootfitting van Salomon skischoenen

Salomon maakt gebruik van de 360° Custom Shell technologie voor de buitenschalen, welke exact hetzelfde werkt als de technologie van Atomic. Daarnaast heeft Salomon My Custom Fit 3D binnenschoenen. Op basis van de meest voorkomende voetvormen is er een standaard binnenschoen ontwikkeld die voorgevormd is bij de hiel/enkel en de uitstekende botjes aan de zijkanten van de enkel. Daardoor hebben de skischoenen van Salomon een uiterst comfortabele “instant fit”. Deze pasvorm kan nog verder aangepast worden door de buitenschaal aan te passen en ook de binnenschoen kan worden verwarmt om de laatste kleine drukpunten weg te nemen.

Benieuwd hoe het precies werkt? Check onderstaande video voor het complete proces.