Hoe krijg je een summer body?

Iedereen kent het vast wel. Het voorjaar begint, de sweaters worden verruild voor t-shirts en hemdjes en topjes en er wordt alvast vooruitgekeken naar de zomer die komen gaat. Voor velen is dit ook het moment om te beginnen met het krijgen van een summer body, want in die koude winter ben je vast een paar kilootjes aangekomen die er in de zomer weer van af moeten zijn. Helaas is het meeste genetisch bepaald, de één zal dus harder moeten werken om een summer body te krijgen dan de ander. Jezelf accepteren en tevreden zijn met hoe je eruitziet is dus ook van groot belang.

 
 

De sleutel tot jouw summer body is een combinatie van gedrag, voeding, training en herstel. De uitdaging is namelijk niet om die paar kilo weer af te vallen, maar om uiteindelijk op je streefgewicht te blijven. Stel daarom een doel en maak een plan hoe je dat doel gaat bereiken. Wees hierbij wel bewust van je zwakke punten, want door die te weten, kan je van tevoren al een back-up plan maken mocht je de mist in gaan. Heb je je doel bereikt? Beloon jezelf dan!

Voeding is één van de belangrijkste elementen om jouw summer body te krijgen. Let daarom goed op wat je eet. Je voedingspatroon moet namelijk een combinatie zijn van vitaminen, suikers, eiwitten en calorieën. Het helpt om van een kleiner bord te eten en om langzamer te eten wanneer je minder wilt gaan eten. Maar ook drinken is van groot belang. Water bevat geen calorieën, een perfecte keuze dus. Mocht je water te saai of niet lekker vinden, doe er dan vers fruit bij. Het beste is om drankjes met suiker te vermijden, deze zorgen er namelijk alleen maar voor dat je nog meer wilt drinken. Een andere goede optie is een smoothie.

Zonder sporten zal het niet lukken om op korte termijn jouw summer body te krijgen. Een half uur sporten per dag is al genoeg en dit kan gewoon thuis! Je hoeft hier dus geen duur sportschoolabonnement voor af te sluiten. Probeer een goede afwisseling te vinden tussen de verschillende soorten oefeningen, zodat elke dag een andere spiergroep rust krijgt. Herstellen is namelijk ook van essentieel belang. In een eerdere blog hebben wij al uitgelegd waarom herstellen zo belangrijk is.

Een goede workout bestaat vooral uit krachttraining, maar ook sprinten helpt goed. Bij krachttraining kan je denken aan squats en lunges voor jouw beenspieren, sit-ups voor een strakke buik en oefeningen met gewichten voor jouw armspieren. Door 60 seconden te sprinten, een korte pauze te nemen en dit dan nog acht keer te herhalen, verbrand je veel vet in een korte tijd. Daarnaast is ook touwtjespringen een erg goede keuze. Hiermee is namelijk je hele lichaam in beweging, maar je traint vooral jouw arm- en buikspieren.

Shop training materiaal Gerelateerde blogs Alle blogs