Vermijd deze zes trainingsfouten

Bijna elk tijdschriftartikel over fitness en elke fitnessgoeroe zal onophoudelijk informatie geven over wat te doen om in vorm te komen. Hoewel het goed is om te weten wat te doen, is het belangrijk om ook kennis te hebben over wat je juist niet moet doen om al het goede werk niet te laten mislukken. Voordat je begint met een goede training, moet je controleren of je niet schuldig bent aan één van de onderstaande fouten.

1. Vasthouden aan 1 trainingsprogramma

Heb je de perfecte trainingsroutine voor jezelf gemaakt? Je kent die ene, waarbij je elke keer als je in de sportschool bent het exacte aantal herhalingen precies op dezelfde manier uitvoert. Als je de perfecte routine hebt opgebouwd en je doet het elke keer dat je traint, stop hier nu mee! Je spieren zullen gewend raken aan deze routine en het trainingsschema zal in effectiviteit afnemen. Je moet het schema regelmatig aanpassen en een aantal verschillende oefeningen doen om je spieren te stimuleren en je geest bezig te houden met het proces.

2. Je lichaam niet de tijd geven om te herstellen

Train je elke dag dezelfde spiergroepen en geef je op deze manier je lichaam geen hersteltijd? Hersteltijd zorgt voor de genezing van gescheurde spiervezels en de ontwikkeling van een strak, slank lichaam. Als je je gedwongen voelt om elke dag te sporten, werk dan op zijn minst elke dag aan verschillende spiergroepen en geef je lichaam de tijd om te herstellen. Waarom herstellen zo belangrijk is, hebben wij hier uitgelegd.

3. Gewichtheffen

Verwar je het heffen van gewichten met het toevoegen van massa? Maak deze fout niet. Gewichtstraining is de sleutel tot sterke spieren, een platte buik en een algeheel gezond lichaam. Meer spieren komt neer op een hogere calorieverbranding. Vertrouw niet op louter cardio-activiteiten om die extra calorieën te verbranden. Als je dat doet, haal je niet het maximale uit de tijd die je hebt om te trainen.

4. Niet genoeg drinken

Wacht je tot het einde van je training om een liter water te drinken? Als je dat doet, onderhoud je je lichaam niet goed. Regelmatige en consistente hydratatie helpt bij het verwijderen van gifstoffen die zich tijdens het sporten in je spieren opbouwen. Je zult je sterker en energieker voelen als je water drinkt tijdens de training. In deze blog gaan wij verder in op het belang van drinken tijdens het sporten en wat en hoeveel je zou moeten drinken.

5. Niet genoeg zweten

Houd je ervan om je in het zweet te werken terwijl je sport? Je moet het niet alleen leuk vinden, je zou het van jezelf moeten eisen. Zweten is een gezond teken dat je jezelf voldoende inspant om een verschil te maken. Je oefent niet om iets aan iemand te bewijzen; je traint om iets tegenover jezelf te bewijzen. Dus ga er voor en zweet!

6. Verkeerd voedingspatroon

Als je lichaamsbeweging gebruikt om gewicht te verliezen en eet je niet voor en na je training om je doelstelling te behalen? Dit is een foute keuze. Voeding vooraf is belangrijk om je energie te geven tijdens je training en voeding achteraf helpt je om te herstellen van je training. Goede voeding is je vriend in de reis naar het opbouwen van een sterk en gezond lichaam.

Als het gaat om trainen, is het belangrijk om het goed te doen. Het is net zo belangrijk om te voorkomen dat je het fout doet. Voordat je gewoon verder gaat met je training, moet je ervoor zorgen dat je op je optimale niveau werkt en je je concentreert op de juiste uitvoering van de oefening.

Gerelateerde blogs Alle blogs