Outdoor fitness: kom in de vorm van je leven in het park of in je tuin

Deze optie is eenvoudig maar niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig hebben we voor diegenen die geen toegang hebben tot fitnessapparatuur een lijst samengesteld met enkele van de meest effectieve spieropbouwende oefeningen.

Geen uitrusting: alleen jij versus de grond

De ultieme praktische buitentraining, is de trainingsroutine die overal kan worden gedaan met voldoende ruimte.

• De press up: Een tragisch ondergewaardeerde krachtoefening. Je test hiermee de kracht van de borst, triceps en frontale deltoids. Als de standaard druk te gemakkelijk wordt, zal je spiermassa niet meer toenemen. Dit is een gemakkelijke oefening.

• Squats:Tijdens je outdoor fitnessroutine, kan je beginnen met het lichaamsgewicht squat en toewerken naar een volledige, eenbenige squat om krachtige quads en bilspieren te ontwikkelen.

• De L-sit: Een minder bekende oefening, de L-sit is een gymnastische oefening waarbij je in een L positie komt te zitten. Je houdt jezelf met je armen in de L positie. Omdat dit is moeilijker dan het klinkt, raden we je aan deze oefening eerst geconcentreerd met slechts één been verhoogd te doen, of met je knieën opgetrokken tegen je lichaam.

 
 
Minimale uitrusting: buiten is jouw sportschool

Bij het trainen buiten kan je eenvoudige oefeningen doen met een stevige bar, een paar gymnastiek ringen of een suspension trainer.

• De pull-up: Het is geen geheim, de pull-up is een van de beste oefeningen voor de rug en biceps, en het kan in bijna elk park worden gedaan. Er is vrijwel overal wel een stevig overhead object te vinden. Hoewel de standaard pull-up een prestatie op zich is, kan je ook toewerken naar een one arm pull-up. De Australische pull-upvariatie is ook het ontdekken waard.

• Hendel voor en achter: Deze zijn statisch, het hele lichaam oefeningen die erin opknoping met gestrekte armen, van oudsher uit een bar of ringen, en het houden van lichaam recht en horizontaal. Dit kan ofwel met de voorkant naar beneden (achterste hendel) of met de voorkant naar boven (voorste hendel) worden gedaan. Aangezien de volledige versie van deze oefeningen erg moeilijk is, raden we aan te beginnen met je benen in plaats van recht.

• De vloer glijdt uit de ham: Deze variatie bootst de populaire gymnastiekoefening direct na. In plaats van het vergrendelen van je enkels in plaats met behulp van een machine, alles wat je hoeft te doen is te verankeren uw voeten met behulp van een bar, een meubelstuk, een vriend, wat dan ook - het uitvoeren van een glute-ham te verhogen met je knieën op de grond en de ontwikkeling van krachtige benen.

Outdoor fitness: consistentie en progressie zijn de sleutels tot evolutie

Spieren kunnen het verschil niet zien tussen een extern of intern gewicht, een sportschool of een training buiten. Een consistente routine waarin je jezelf altijd pusht om te verbeteren, is de sleutel om sterker te worden en je lichaam te bouwen!

Shop fitnesskleding Gerelateerde blogs Alle blogs