Het onderhouden van jouw voetbalschoenen

Of je nu regelmatig op het voetbalveld staat of maar een paar keer per jaar, het is belangrijk dat je jouw voetbalschoenen goed onderhoudt om te zorgen dat ze lang meegaan. Afhankelijk van de kwaliteit van jouw schoenen, hoe vaak je ze gebruikt en hoe jij er mee om gaat, kunnen ze heel lang of juist kort meegaan.

In principe gaan voetbalschoenen één seizoen mee. Maar dat kan verlengt worden. Hoe je die levensduur kunt verlengen hebben wij voor jou inzichtelijk gemaakt.

 
 

Ondergrond

Als je voetbalt op kunstgras dan slijten jouw schoenen nog sneller dan normaal. Dit kan voorkomen worden door met Artificial Ground (AG) voetbalschoenen te gaan spelen op kunstgras, aangezien deze speciaal gemaakt zijn voor deze ondergrond. Je zou bijvoorbeeld een paar voetbalschoenen voor op gras (Firm Ground/FG) en een paar voor op kunstgras kunnen aanschaffen als je regelmatig op kunstgras speelt, maar wanneer dat niet jouw standaard ondergrond is.

Voetbalschoenen onderhouden

Daarnaast kun je de levensduur ook verlengen door ze goed te onderhouden. Maak voetbalschoenen na elke training en wedstrijd altijd goed schoon. Zorg, bijvoorbeeld met een klein beetje water en een borsteltje, dat al het gras en alle modder eraf is en laat ze vervolgens goed drogen. Doe dit echter nooit bij de verwarming of in de zon, dan kunnen ze namelijk uitdrogen en verkort je de levensduur juist!

Het beste is om ze altijd uit de tas te halen en de inlegzool eruit te halen, ze vervolgens met kranten te vullen en op kamertemperatuur te laten drogen. Zijn ze niet nat, maak ze dan ook schoon en vul ze, indien nodig, dan ook met kranten voordat je ze laat drogen. Laat je ze in de tas zitten, dan kunnen ze op den duur gaan stinken of kunnen er zelf schimmels ontstaan.

Leren voetbalschoenen

Draag jij leren voetbalschoenen? Dan is het sterk aan te raden om ze regelmatig in te vetten met ledervet. Hierdoor blijft het materiaal langer goed, langer soepel en langer stevig. Hierdoor kun jij dus langer genieten van jouw leren schoenen.

Shop voetbalschoenen Gerelateerde blogs Alle blogs