Het wassen van voetbalkleding

Jouw voetbalkleding heeft veel te verduren. Hij moet zweet opnemen en afvoeren zodat jij droog en comfortabel blijft, maar wordt ook snel vies door slidings, duiken of het spelen in de regen of modder. Door de voetbaloutfit goed te wassen, kun je er langer gebruik van maken.

 
 

Was de kleding zo snel mogelijk nadat ze gebruikt zijn. Als je te lang wacht, dan kunnen ze namelijk enorm gaan stinken en/of kunnen de vlekken in de stof trekken waardoor ze een stuk lastiger eruit te krijgen zijn. Zijn de vlekken er na de wasbeurt nog niet uit, dan kun je ze met een speciale zeep met de hand wassen.

Je kunt voetbalkleding het beste binnenstebuiten wassen, hierdoor bescherm je de bedrukking op het shirt en je verlengt de levensduur van de stof. Kijk goed op het label van de kleding wat de wasvoorschriften zijn en was ze vervolgens met vergelijkbare kleuren en kleding met vergelijkbare wasvoorschriften. Daarnaast wordt het aangeraden om de kleding op maximaal 30 graden te wassen, dit beschermt namelijk de bedrukking beter, en om geen wasverzachter te gebruiken.

Laat ze na de wasbeurt op kamertemperatuur drogen, dus nooit in de wasdroger. Hierdoor behoudt hij zijn zweetafvoerende eigenschappen, maar de bedrukking en stof kunnen ook niet goed tegen de hitte in de wasdroger.

Shop voetbalkleding Gerelateerde blogs Alle blogs