Voetbalschoenen: MG vs. FG

Wanneer je nieuwe voetbalschoenen wilt kopen, moet je erover nadenken wat voor een noppen je nodig hebt, daarin zijn diverse mogelijkheden. Waar wij het over willen hebben in deze blog zijn de MG (Multi Ground) vs. de FG (Firm Ground) noppen. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voordelen van MG ten opzichte van FG.

De basis

De ondergrond

 • FG
  Deze voetbalschoenen zijn ontwikkeld voor het spelen op harde, natuurlijke grasvelden. De noppen van FG voetbalschoenen geven je grip op droge, stevige velden. Dit is ook het type ondergrond die je het meeste tegenkomt.
 • MG
  Deze voetbalschoenen zijn ontworpen om te kunnen spelen op diverse typen ondergronden. Je kunt dan ook wel zeggen dat dit de meest veelzijdige voetbalschoenen zijn die op dit moment verkrijgbaar zijn. MG voetbalschoenen zijn ontwikkeld om zich aan te passen aan verschillende soorten velden, van droog en stevig tot kunstgrasvelden.

De noppenconfiguratie

 • FG
  De vorm van FG noppen is vaak mesvormig of conisch. Hierdoor kunnen de noppen diep in de grond doordringen, wat een optimale grip geeft op natuurlijke, stevige velden.
 • MG
  Daarentegen zijn MG noppen korter en zijn ze meer verspreid over de schoenzolen. Hierdoor is de schoen te gebruiken op zowel harde ondergronden als kunstgras. De verspreiding van de noppen zorgt voor een betere drukverdeling en voorkomt het vast komen te zitten van de schoenen in kunstgrasvezels.

De voordelen van MG voetbalschoenen

Allround

Speel je regelmatig op verschillende type velden, dan is een MG voetbalschoen de perfecte keuze. Of het nu gaat om een hard veld, natuurlijk gras of kunstgras, MG schoenen zorgen ervoor dat je altijd goed kunt presteren.

Duurzaam

Dankzij de kortere noppen op de MG schoenen zal er minder slijtage optreden op harde ondergronden dan bij FG schoenen. Hierdoor hoef je je voetbalschoenen minder snel te vervangen. Wat weer voordeliger is voor voetballers die intensief trainingen en wedstrijden spelen.

Grip en stabiliteit

Door de noppenconfiguratie van de MG voetbalschoenen ervaar je voldoende grip op diverse soorten ondergronden. Daarnaast is ook nog eens de stabiliteit gewaarborgd. Dit is essentieel om blessures te voorkomen. Ook zorgt dit ook nog eens voor het behoud van een goede balans tijdens het voetballen.

Voordeliger

Doordat je met MG schoenen op diverse soorten velden kunt voetballen, hoef je maar één paar schoenen aan te schaffen in plaats van een paar per type ondergrond.

Of je nu voor MG of FG voetbalschoenen kiest, hangt voor een groot gedeelte af van je persoonlijke voorkeur en de speelomstandigheden die jij tegenkomt. Maar toch zullen MG schoenen een veelzijdige oplossing zijn voor de meeste voetballers. Deze schoenen zorgen voor een goede combinatie tussen prestaties, duurzaamheid en kostenbesparing, waardoor ze een prima keuze zijn voor spelers die hun spel willen verbeteren op diverse velden. Oftewel, met MG voetbalschoenen ben jij klaar om ieder voetbalveld te domineren, op welke ondergrond dit ook is.

Gerelateerde blogs Alle blogs