Zaalvoetbalschoenen

 
 

Zaalvoetbal wordt op een gladde en harde ondergrond gespeeld. Het is dus belangrijk dat je de juiste schoenen hebt en niet gewoon maar op je oude sneakers gaat spelen. Zaalvoetbalschoenen zijn gemaakt om je maximale stabiliteit te geven op de gladde, harde vloer in de zaal. Zaalvoetbal gaat heel snel waardoor je veel moet keren en draaien in de kleine ruimtes en korte sprints moet maken. Laat je namelijk een keer je man lopen, is het gelijk gevaarlijk voor je eigen doel. Zaalvoetbalschoenen zijn licht van gewicht voor optimale snelheid en hebben een rubberen zool met een laag profiel.

Bij zaalvoetbalschoenen heb je vaak minder prijsklassen dan bij veldvoetbalschoenen, waar je per schoen vaak duurdere en goedkopere versies hebt. Je hebt leren schoenen en kunststofschoenen. Leer is iets soepeler dan kunststof, vormt meer naar je voet en ze zijn over het algemeen zwart. Kunststof is iets lichter en dunner qua materiaal, hierdoor heb je wat meer balgevoel hebt. Kies dus een schoen die het beste bij jouw speelstijl past.

Vroeger moest de loopzool altijd beige-achtig zijn, omdat de andere kleuren afgaven in de zaal. Tegenwoordig zijn de structuren van de zolen veranderd, waardoor je ook verschillende kleuren zolen hebt. De schoenen hebben dan de non-marking tekst op de zool staan.

Shop zaalvoetbalschoenen Gerelateerde blogs Alle blogs