Alles wat je moet weten over zaalvoetbalschoenen

Het aanschaffen van de juiste schoenen is van groot belang als jij met plezier een sport wilt gaan beoefenen. Dit geldt ook voor zaalvoetbal. In deze blog helpen wij jou op weg zodat jij straks alles weet over waar jij op moet letten als je gaat zaalvoetballen en/of als jij zaalvoetbalschoenen wilt aanschaffen.

 
 

Waar moet je op letten als je zaalvoetbalschoenen koopt?

Zaalvoetbal wordt op een gladde en harde ondergrond gespeeld. Het is dus belangrijk dat je de juiste schoenen hebt en niet gewoon maar op jouw oude sneakers gaat spelen. Zaalvoetbalschoenen zijn gemaakt om jou maximale stabiliteit te geven op de gladde, harde vloer in de zaal. Daarnaast moet de schoen een goede demping hebben, want je speelt op een harde ondergrond waardoor jouw je gewrichten een hoop te verduren krijgen.

Zaalvoetbal gaat heel snel waardoor je veel moet keren en draaien in de kleine ruimtes en korte sprintjes moet trekken. Laat je namelijk een keer je man lopen, is het gelijk gevaarlijk voor je eigen doel. Zaalvoetbalschoenen zijn licht van gewicht voor een optimale snelheid en hebben een rubberen zool met een laag profiel. Daarnaast hebben ze vaak halve cirkels op de zool waardoor je gemakkelijker kunt draaien en keren tijdens het spelen. De verticale lijnen op de zool zorgen er op hun beurt voor dat je niet wegglijdt, wel zo prettig als je net in een volle sprint naar het doel zit.

Omdat zaalvoetbal een redelijk blessuregevoelig sport is, meer dan veldvoetbal, is het ook aan te raden om op de volgende punten te letten. Zorg ervoor dat je schoenen draagt die een buigzame maar stevige zool hebben, die een verhoging aan de binnenkant van de schoen hebben zodat de kans op overbelasting en het naar binnen klappen van de enkel verminderd wordt, die een brede hak hebben zodat de kans op het verzwikken van jouw enkel vermindert wordt en dat de hak stevig genoeg is zodat het veel steun biedt en jouw achillespees niet overbelast raakt.

Vroeger moest de loopzool van zaalschoenen altijd beige-achtig zijn, omdat de andere kleuren afgaven in de zaal. Tegenwoordig zijn de structuren van de zolen veranderd waardoor je ook verschillende kleuren zolen hebt. De schoenen hebben dan de non-marking tekst op de zool staan.

Welke zaalvoetbalschoenen moet ik kopen?

Bij zaalvoetbalschoenen heb je vaak minder prijsklassen dan bij veldvoetbalschoenen, waar je per schoen vaak duurdere en goedkopere versies hebt. Het verschil zit hem voornamelijk in het verschil. Zo heb je leren schoenen en kunststofschoenen. Leer is iets soepeler dan kunststof, vormt meer naar jouw voet en zijn over het algemeen zwart. Kunststof, daarentegen, is iets lichter en dunner qua materiaal waardoor je wat meer balgevoel hebt. Kies dus een schoen die het beste bij jouw speelstijl past.

Welke schoenen het best bij jou passen, is ook een persoonlijke keuze: Welke zaalschoenen vind jij het lekkerst lopen? Het testen van voetbalschoenen is lastig als je online besteld, wij raden daarom aan om langs te komen in één van onze winkels voor advies of om schoenen te kopen waarvan je al weet dat ze jou niet teleur zullen stellen. Let op: je moet goed kunnen bewegen in de schoenen, koop dus geen schoenen die te ruim of te krap zitten.

Shop zaalvoetbalschoenen Gerelateerde blogs Alle blogs