Uniforia EK 2020 bal

 
 

Kan jij ook niet wachten op het EK in 2020? De bal waarmee gevoetbald gaat worden is nu verkrijgbaar! De bal heeft de naam ‘Uniforia’ gekregen, wat een mix is van de woorden ‘unity’ (eenheid) en ‘euphoria’ (euforie). Deze woorden zijn kenmerkend voor het toernooi volgens de sponsor adidas, omdat het EK in twaalf verschillende landen binnen Europa wordt gespeeld.

De UEFA heeft hiervoor gekozen vanwege het 60 jarig bestaan van het toernooi. Amsterdam is één van de twaalf steden waar de wedstrijden plaats gaan vinden. In de Johan Cruijff Arena wordt één van de achtste finales gespeeld en drie groepswedstijden. De andere wedstijden worden gespeeld in Rome, Boekarest, Baku, Glasgow, Dublin, Bilbao, Kopenhagen, Sint-Petersburg, München, Boedapest en Londen.

Omdat het EK in 12 verschillende landen plaats vindt, is het ontwerp van de bal gebaseerd op het vervagen van grenzen. Dit is terug te zien aan de in elkaar overlopende zwarte verfstrepen. Deze zwarte vegen worden gecombineerd met lichtgekleurde strepen die staan voor de diversiteit en het samenbrengen van de verschillende culturen. De coördinaten van de stadions waarin gespeeld gaat worden staan op de bal geschreven. De optimale ronding van de bal is te danken aan dezelfde structuur als de vorige FIFA World Cup modellen.

Shop de Uniforia bal Gerelateerde blogs Alle blogs