• Spaar 4% op alle aankopen
  • Gratis retourneren
  • Gratis afhalen in de winkel

Levensduur van een paar voetbalschoenen

Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je in de week voetbalt en hoe je met je schoenen omgaat, maar in principe gaan je voetbalschoenen één seizoen mee. Bij de duurdere prijsklassen van voetbalschoenen kan het zijn dat de schoenen langer mee gaan, maar dit is geen garantie. De schoenen in de duurdere prijsklassen worden gemaakt van beter materiaal en hebben minder naden. De duurdere schoenen hebben meer comfort en als je 4/5 keer in de week voetbalt is het wel fijn dat je voetbalschoenen hebt die goed om je voeten sluiten.

 
 

Voetballen op kunstgras

Door te voetballen op kunstgras zullen je voetbalschoenen sneller slijten. Dit is inherent aan het materiaal waarvan deze velden zijn gemaakt. Kunstgras is ideaal om altijd op te kunnen voetballen, maar helaas lijden je voetbalschoenen hieronder. Door met AG (Artifical Ground) voetbalschoenen op kunstgras te spelen slijten je schoenen minder snel. Deze schoenen zijn namelijk speciaal gemaakt om mee op kunstgras te spelen. Niet alleen heeft de schoen meer noppen die minder diep zijn, voor een verkleinde kans op blessures. Deze schoenen hebben vaak ook een hogere rand tussen de zool en het bovenwerk waardoor de warmte van het kunstgras minder makkelijk bij de lijmlaag komt.

Voetbalschoenen vereisen goed onderhoud!

Door je voetbalschoenen goed te onderhouden kun je langer genieten van je kicks. Het is dus de moeite waard om onderstaande tips te volgen:

• Maak ze na gebruik goed schoon, met water en een borstel bijvoorbeeld. Zodat het gras en de modder eraf is.
• Vet lederen voetbalschoenen om de twee weken in met ledervet. Zo blijft het materiaal langer goed.
• Berg je voetbalschoenen nooit vochtig op, zeker niet nat in je tas laten liggen.
• Laat je voetbalschoenen nooit bij de kachel of in de zon drogen, altijd op kamertemperatuur. Bij voorkeur vul je je kicks met kranten.

Shop voetbalschoenen Gerelateerde blogs