Wat heb je nodig voor een voetbalwedstrijd?

Wil jij beginnen met voetballen, maar vraag je je af wat je allemaal nodig hebt om fris aan het seizoen te beginnen? INTERSPORT helpt je hierbij!

Voetbalschoenen

Voetbalschoenen zijn natuurlijk niet te missen bij het voetballen. Voetbalschoenen zorgen voor grip op het grasveld en beschermen je voeten beter tegen blessures. Er zijn veel verschillende soorten voetbalschoenen en het is belangrijk om je te laten informeren over welke voetbalschoenen bij jou passen.

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers zijn verplicht als je gaat voetballen. Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers. Je hebt scheenbeschermers met een enkelstuk eraan, maar je hebt ook scheenbeschermers die je achter je kous plaatst. Beide scheenbeschermers hebben voor- en nadelen. Als je de scheenbeschermers hebt met een enkelstuk, kan het zijn dat het enkelstuk in de weg zit als je de bal met de binnenkant van de voet schiet. Met een scheenbeschermer zonder enkelstuk heb je daar geen last van. Met een scheenbeschermer zonder enkelstuk ben je echter minder beschermd tegen een tackle op je enkels. Keepers komen vaak in duels met een speler van de tegenstander en dan is het wel verstandig om een scheenbeschermer te dragen met enkelstuk. Ook verdedigers komen vaak in duels, maar aanvallers proberen juist de duels te voorkomen. Voor de aanvallers zou een scheenbeschermer zonder enkelstuk meer geschikt zijn dan voor verdedigers.

Voetbalsokken

Voetbalsokken mogen uiteraard niet ontbreken in je garderobe en worden over de scheenbeschermers heen gedragen. Voetbalsokken met een goede pasvorm zijn erg belangrijk, want het is heel vervelend als je sokken gaan schuiven tijdens het voetballen.

Voetbalkleding
Wij raden het af om katoenen kleding te dragen tijdens het voetballen, want katoen neemt vocht op en houdt vocht vast. Tegenwoordig zijn voetbalshirts meestal gemaakt van zweetafvoerend materiaal. Dit houdt het lichaam droog en voert het vocht af. In de winter kan je tijdens het voetballen met laagjes gaan werken. Als je het toch te warm krijgt, kun je altijd een laagje uittrekken. Bijvoorbeeld een thermoshirt met daarover een voetbalshirt met lange of korte mouwen of een dunne trui met duimstukken. Daarover kun je ook nog een trainingsjack / windjack dragen. Mocht het echt koud worden dan kun je uiteraard ook handschoentjes dragen.

Shop voetbalproducten Gerelateerde blogs Alle blogs