De start van het tennisseizoen door de ogen van een fanatiek tennisser: “Yes, er mag weer getennist worden!”

Mijn naam is Michael Dekker, Team Lead Online bij Euretco / Intersport. Sinds maart werken velen – net als ik - vanuit huis. Normaal gesproken is dit ook hét moment dat vele tennissers zich aan het voorbereiden zijn op de voorjaars competitie. Deze start altijd begin april, maar dit jaar liep alles anders. De tennisparken werden gesloten; trainen was niet meer mogelijk en de voorjaarscompetitie werd verschoven richting het najaar. Al met al, de tennisrackets, tennisschoenen, tenniskleding en andere tennisspullen konden de kast in.

 
 

Fit proberen te blijven

Desondanks heb ik de afgelopen tijd niet stil gezeten. Ik heb het hardlopen weer opgepakt, niet zo fanatiek zoals mijn collega Rick, maar ik heb wel voldoende kilometers gemaakt om fit aan de start te verschijnen. Dit in combinatie met enkele tips van oud tennisprof Sjeng Schalken, kon ik wel stellen dat ik er klaar voor was. En begin mei was het zover, de verlossende woorden; er mag weer getennist worden.

Tennissen met duidelijke richtlijnen

Per 11 mei zijn de tennisbanen weer opengesteld. Echter, wel met heldere regels; van tevoren online reserveren zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd aan het wachten zijn. Maximaal een paar minuten voor aanvang op de tennisbaan arriveren en zo snel mogelijk de tennisbaan betreden (en verlaten na afloop), handen goed desinfecteren bij binnenkomst en (helaas) geen high-fives bij het winnen van mooie / belangrijke punten 😉. Dit alles heeft mij er niet van weerhouden om meteen een tennisbaan te reserveren bij mijn tennisclub om zo weer de eerste meters te maken op de tennisbaan.

 
 

Goede voorbereiding is het halve werk

Dinsdag 12 mei om 18.00 uur heb ik een baan weten te reserveren. Nadat ik om 17.00 uur mijn werklaptop heb dichtgeklapt, heb ik meteen een broodje gesmeerd en een energiereep gegeten. Vervolgens heb ik mijn tenniskleding bijeen gezocht, een nieuw gripje om mijn racket gedaan (ik vind het zelf altijd wel lekker om het seizoen hiermee mee te starten), een blik nieuwe tennisballen open getrokken (de oude ballen waren echt heel zacht geworden) en mijn racket opnieuw bespannen met een setje ‘verse’ snaren. Als laatste mijn tennisschoenen aangetrokken en op naar de tennisbaan. Aan de voorbereiding kan het niet liggen.

Het eerste balcontact

Om 18:00 uur scherp sloeg ik mijn eerste tennisbal. Wat voelde dat fijn! Na een paar maanden geen tennis was ik hier echt aan toe. Het eerste half uur was enorm wennen, het voetenwerk was weg en het balgevoel was ver te zoeken, evenals de conditie – hardlopen is toch andere koek dan het explosieve tennis. Ik heb tussendoor de nodige rust gepakt, goed gedronken en energierepen gegeten. Na 60 minuten kan ik zeggen dat de eerste ballen van het seizoen een groot succes waren. Dit smaakt naar meer!

Shop tennisproducten Gerelateerde blogs Alle blogs