De levensduur en het onderhouden van jouw tennisracket

Nadat je het juiste tennisracket hebt uitgekozen en jouw eerste balletje op het veld hebt geslagen, is het vervolgens belangrijk om jouw tennisracket te onderhouden zodat die zo lang als mogelijk mee gaat.

Levensduur tennisracket

De levensduur van jouw racket hangt af van het aantal keren dat je speelt per week. In de meeste gevallen, en alle andere factoren buiten beschouwing gelaten, heeft een racket van een frequente speler (iemand die twee tot drie keer per week tennist) die zijn racket minstens één keer per maand opnieuw bespant/laat bespannen ongeveer een levensduur van twee tot drie jaar.

Er zijn veel verschillende theorie van op het internet te vinden. Ons advies is dat vooral het opnieuw bespannen van groot belang is als het gaat om de levensduur van een racket. Er geldt namelijk dat hoe vaker je speelt, hoe meer slijtage er aan de snaren ontstaat.

 
 

Tennisracket onderhouden

Er zijn drie redenen waarom je jouw tennissnaren zou moeten vervangen:

 • Omdat ze kapot of gebroken zijn;
 • Wanneer de hardheid van de spanning te ver is teruggelopen;
 • Wanneer de materialen van de snaar de waarde hebben verlopen door veroudering.
 • Ook kan het zijn dat je jouw snaren wilt laten vervangen om een verse bespanning te krijgen omdat je wedstrijden of competitie gaat spelen. Een goede start is namelijk het halve werk. Het is uiteindelijk van belang om jouw snaar tijdig te vervangen, zodat eventuele blessures kunnen worden voorkomen en de snaren geen negatief effect hebben op jouw spel.

  Tennissnaren vervangen

  Wanneer precies een tennissnaar moet worden vervangen, hangt af van jouw racket, het type snaar, hoe vaak je per week speelt en de ondergrond. Daarom zijn er een aantal handige aspecten die jou helpen herinneren wanneer je de snaren moet vervangen.

 • Je hebt het idee dat je harder moet slaan om de bal diep te spelen;
 • Je hebt het gevoel dat je de bal goed raakt, maar je hebt minder gevoel met de snaren;
 • Je hebt al ongeveer 50 uur gespeeld met hetzelfde racket en hoe meer tennisuren je maakt, hoe eerder de snaren vervangen moeten worden.
 • In deze gevallen is het slim om jouw tennisracket opnieuw te laten bespannen, zodat je daarna weer voluit kan spelen en de winst kan binnenslepen!

  Ben je er nog niet helemaal uit welk tennisracket het beste bij jou past? Wij leggen in deze blog uit welk tennisracket het beste voor jou is.

  Shop tennisaccessoires Gerelateerde blogs Alle blogs